19 / 04 / 2024

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti kazı çalışmaları

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti kazı çalışmaları

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazı çalışması için gereken ruhsat alındı. Lyrboton Kome Antik Kenti yaşayan bir arkeoparka dönüştürülecek.

Lyrboton Kome antik kentine Raylı sistemle ulaşılabilecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada 3. Etap Raylı Sistem Projesi tamamlandığında havaalanına inen turistin, raylı sisteme binip antik kenti ziyaret edebileceğini söyledi.

Lyrboton Kome Antik Kenti restore edilecek!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak en önemli yatırımlarından biri olan Lyrboton Kome Antik Kenti, önümüzdeki günlerde başlatılacak restorasyon çalışmasıyla ihya edilecek.

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazılar başlıyor!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazı çalışması için gereken ruhsat alındı. Lyrboton Kome Antik Kenti yaşayan bir arkeoparka dönüştürülecek.

Kepez Habibler'in çehresi değişti!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkıyla olan gönül bağını pekiştirmek, problemleri yerinde görüp çözüm üretmek, amacıyla başlattığı halk buluşmalarını Habibler Mahallesi’nde sürdürdü.

Kepez imar revizyonları onaylandı!

KEPEZ'de 3 mahallenin hizmet taleplerini karşılayacak olan imar planı revizyonları onaylandı. Varsak Karşıyaka Mahallesi kent merkezi alanı ve yakın çevresi 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu görüşülerek karara bağladı.

Kepez'de 3 mahallenin imar planı revizyonları onaylandı!

Kepez Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında 3 mahallenin hizmet taleplerini karşılayacak olan imar planı revizyonları onaylandı.

TOKİ Antalya Kepez 2. Bölge başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Antalya Kepez 2. Bölge başvuları bugün başlıyor. Satış işlemlerini Türkiye Ziraat Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 2+1 olarak tasarlanan daireler açık satışa sunuluyor.

TOKİ Antalya Kepez 1. Etap başvuru dönemi bugün başlıyor!

TOKİ Antalya Kepez 1. Etap başvuru dönemi bugün başlıyor. Yüzde 25 peşinatta 120 ay vade imkanı sunan projede satış işlemleri Türkiye Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek.

Kepez Belediyesi komisyon üyeleri seçildi!

Kepez Belediyesi'ne ait müdürlüklerin gelir ve giderlerinin incelenmesinde mevzuata aykırı herhangi bir işleme rastlanılmadığını belirtti. Nisan ayı toplantısında kabul edilen 2 önerge ile birlikte 39 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kepez'de şehirleşmeye yön verildi!

Nisan ayı meclis toplantısında belediyenin çalışmaları konusundaki istek ve eleştirilere yanıt veren Tütüncü, "Biz göreve geldiğimizde köklü sorunlar vardı. Şu anda Kepez'de şehirleşmeye yön verildi. Daha yapacak çok işimiz var" dedi.

Kepez Belediyesi, Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı!

Kepez Belediyesi, nisan ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleştirdi. Mecliste, Dokuma Projesi Çalışma Grubu raporunun tamamlanamamasından dolayı süre 1 ay uzatıldı.

Kepez Belediyesi Santral mahallelerine yapılacak kentsel dönüşümü anlattı!

Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez ile Santral Mahallelerinde yapacağı kentsel dönüşüm projesini vatandaşın ayağına giderek anlatan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, mutlu sona yaklaşıldığını söyledi.

Kepez'de konut yatırımı artacak!

Kepez Belediyesi tarafından Göksu Mahallesi’nde kapalı olan imarlı yolların tamamına yakınının açıldığı ve 12 kilometrelik yeni yol hizmetinden sonra bölgede konut yatırımının arttığı bildirildi.

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti kazı çalışmaları Haberi

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti kazı çalışmaları

KEPEZ Belediyesi bölgesinde bulunan 2 bin yıllık Lyrboton Kome Antik Kenti yaşayan bir arkeoparka dönüştürülecek. 


Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazı çalışması için gereken ruhsat alındı. Bitki temizliği belediye ekiplerince tamamlanan antik kentinde çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları başlayacak. Çalışmalar tamamlanınca Antalya, şehir merkezinde KepgZ'in de ekonomisine katkı sağlayacak alternatifi turizm merkezine kavuşacak. 


1 yıl içinde ziyarete açılıyor 

Antik kentin turizme kazandırılması projesini arkeolog Nevzat Çevik, Antalya Arkeoloji Müzesi Müdürü Mustafa Demirel ve teknikten sorumlu yardımcısı Sebahat Adanır ile birlikte Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Lyrboton Kome Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. Arkeolojik kazıyla ügili ruhsat alındığını açıklayan Tütüncü, müze ile birlikte önümüzdeki günlerde arkeolojik kazıya başlanacağını duyurdu. Kazıya belediyedeki ekiplerin de dahil olacağını belirten Tütüncü, "Bölgeyi 1 yü...