25 / 04 / 2024

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazılar başlıyor!

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazılar başlıyor!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazı çalışması için gereken ruhsat alındı. Lyrboton Kome Antik Kenti yaşayan bir arkeoparka dönüştürülecek.



KEPEZ Belediyesi bölgesinde bulunan 2 bin yıllık Lyrboton Kome Antik Kenti yaşayan bir arkeoparka dönüştürülecek. 


Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazı çalışması için gereken ruhsat alındı. Bitki temizliği belediye ekiplerince tamamlanan antik kentinde çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları başlayacak. Çalışmalar tamamlanınca Antalya, şehir merkezinde KepgZ'in de ekonomisine katkı sağlayacak alternatifi turizm merkezine kavuşacak. 


1 yıl içinde ziyarete açılıyor 

Antik kentin turizme kazandırılması projesini arkeolog Nevzat Çevik, Antalya Arkeoloji Müzesi Müdürü Mustafa Demirel ve teknikten sorumlu yardımcısı Sebahat Adanır ile birlikte Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Lyrboton Kome Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. Arkeolojik kazıyla ügili ruhsat alındığını açıklayan Tütüncü, müze ile birlikte önümüzdeki günlerde arkeolojik kazıya başlanacağını duyurdu. Kazıya belediyedeki ekiplerin de dahil olacağını belirten Tütüncü, "Bölgeyi 1 yü içinde ziyarete açmış olacağız. Restorasyonla ilgili çalışmalar başlayacak. Antalya'nın ilk ve tek arkeoparkı olarak halka kazandırılacak. Bir yandan halkın hayatını kolaylaştırıcı kamu yatırımlarının yanında, bu tip kentin değerini arttırıcı çalışmalar yapıyoruz. Hemşerilerimiz tarihle buluşacak. Antalya'nın panoramik görüntüsüyle buluşacaklar. Bu kentin turistlerin tercih noktası olacağına inanıyorum" diye konuştu. 


Star


Geri Dön