25 / 04 / 2024

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı sezonu başladı!

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı sezonu başladı!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Kaunos Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları başladı. Kaunos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, kazı çalışmalarının ekim ayına kadar devam edeceğini söyledi.



Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Kaunos Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları başladı. 


Kaunos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki kazı çalışmalarının ekim ayına kadar devam edeceğini söyledi.

 

Antik kentte ilk kazıların 1966'da başladığını anımsatan Işık, "Önümüzdeki yıl Kaunos'ta kazıların 50'nci yılı. Kaunos kazısı, özellikle Türkiye'deki arkeolojik kazı alanları dikkate alındığında uzun soluklu kazıların başında geliyor" dedi. 


Işık, Sultaniye kaplıcalarının antik çağda tanrıça Leto adına tesis edilmiş kutsal bir mekan olduğunu dile getirerek, bu yıl kaplıcaların yanı sıra Apollon kutsal alanında kazı, tiyatroda alanında da restorasyon çalışmaları yapdacağını kaydetti. 


Sultaniye kaplıcalarında 10 yıl önce hem su altında hem de karada 5 yıl süren çalışma yapıldığını bildiren Işık, bu yıl tekrar karada ve suda araştırma yürütüleceğini belirtti. 


Yeni Ekonomi


Geri Dön