20 / 04 / 2024

keyde evrakı olmayanalar

keyde evrakı olmayanalar

KEY ödemelerinde evrakları bulunamayanlar için müjde geldi. Evrakı olmayanlar alacaklarını çalıştıkları kurumlardan tahsil edebilecek

Boş taahhütname ile kiracıya tahliyeyi, Yargıtay onayladı...

Ankara'da bir kişi, kira sözleşmesi sırasında kiracısına boş haldeki tahliye taahhütnamesini de imzalattı. Söz konusu evrak ile tahliye davası açtı ve yargı, ev sahibini haklı buldu.

EYT'liler dikkat! Başvurusu reddedilenlerin sayısı artıyor! Başvurunuzu kontrol edin!

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) başvurularında bazı kişiler, evrak beklemek veya evraklarının dosyasına kaldırıldığı şeklinde bir ibare ile karşılaşıyorlar. Bu durum, başvurularının reddedilme riskiyle karşı karşıya kalmalarına neden olabiliyor. İşte, bu konuda dikkat edilmesi gereken noktalar...

Emeklilik başvurusu yapanlar hemen bakın! Emeklilik başvurunuz onaylandı mı? Evrak tabi için bunları yapın! 

Emeklilik şartlarını yerine getirerek başvuruda bulunan vatandaşlar emekliliğim onaylandı mı?’ ‘DYS evrak takibi nasıl yapılır?’ gibi sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki emeklilik başvurunuzun onaylandığını nasıl öğrenebilirsiniz? 

EYT başvurusunda flaş detay! Mağdur olmamak için bunu yapın

Emeklilik başvurusu yapacak çalışan EYT'lilerin dikkat edeceği iki önemli detay var. Birincisi işverene verilecek evrak ve dilekçe, ikincisi işten ayrılacağı tarih olarak karşımıza çıkıyor. Mağdur olmamak için bu ayrıntıya dikkat!

Kredi çekenlere bayramı yaşatacak haber! Bu parayı geri almayın sakın unutmayın!

Paraya sıkışanların ilk tercihi kredi çekmek olurken, imzalanan bir sürü evrak arasında neyi niye imzaladığınızın farkına varmadığınız oluyor.  Kredi çekerken bazı bankaların  zorunlu tuttuğu o işlem nedeniyle hesabınızdan kesilen o parayı geri alabilirsiniz.  Peki nasıl başvuru yapılacak? E- Dev

Depozito kira yerine sayılır mı?

Depozito, kiralanan mülkün zarar görmeyeceğine dair para ya da kıymetli evrak olarak verilen güvence teminatı olarak biliniyor. Peki, depozito kira yerine sayılır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

İzmir'de 3 milyon 540 bin TL'lik arazi vurgunu!

İzmir'de sahte banka evrakıyla iş ortağı ve arazi alımı için görüştüğü bir kişiyi dolandırdığı öne sürülen iki kişi yakalandı.

Didim'de tapu işlemleri için yeni dönem!

Didim Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü arasında, emlak rayiç değeri gibi iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılmasının sağlanması için protokol imzaları atıldı. Anlaşmaya göre; tapuda işlem yapan vatandaşların belediyeden evrak alması gerekmeyecek.

Tasarruf finansman şirketleri denetim altına alındı!

Kendisine devredilmiş para, para yerine geçen evrak, senet veya diğer malları, kendisinin ya da başkasının zimmetine geçiren tasarruf finansman şirketi yönetim kurulu başkan, üyeleri ve diğer mensupları 6 yıldan 12 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılabilecek.

Tiraje Dikmen'in mirasına ne oldu?

Ressam Tiraje Dikmen’in evrak-ı metrukesinin sahaflarda ve müzayedelerde satıldığı iddia edildi.

Dilan Çıtak: Ben ev ve miras beklemiyorum!

Genç şarkıcı Dilan Çıtak ve babası İbrahim Tatlıses arasında sular durulmadı. Ev yüzünden tartışan ikiliden Çıtak, babasına "Çocuk evrakla yapılmıyor hislerle yapılıyor, yani gerçekten bir his varsa ortada evrak geç geldi çok getirildi denmez" şeklinde tepki gösterdi...

Emekliler dikkat! Kredi kullanırken maaşınızdan çekilmesi izni vermeyin!

TÜDEF Genel Başkanı Koçal emeklilerin,kredi kullanırken,ödeyememeleri halinde maaşlarına el konulabileceğine dair muvafakat verebildiklerini belirterek, maaşlarının tümüne haciz konulmaması için muvafakat evrakını imzalamamaları gerektiğini bildirdi.

Ev alacaklar bu 10 maddeye dikkat!

Tapu kaydını incelemeden ipotekli ev alırsanız evinizi kaybedebilirsiniz, hatalı bir evrak imzalarsanız eksik ya da geç teslim edilen konuta karşı tüm yasal haklarınızı kaybedersiniz. Peki bu tür sorunlar yaşamamak için konut alırken nelere dikkat edilmeli?

keyde evrakı olmayanalar Haberi

keyde evrakı olmayanalar

Konut edindirme yardımı ödemelerinden yararlanamayanların açtığı davalarda mahkeme vatandaşın lehine karar verdi. Hak sahipleri bankaya listeyi bildirmeyen, yanlış ileten kurumlarından Konut Edindirme Yardımı (KEY) alacaklarını tahsil edebilecek. Adana 1. İdare Mahkemesi, kurumların bankaya teslim edeceği listeler için, "Sorumluluk listeyi bildirmeyen, yanlış ileten kuruluşlarda" dedi.

3 BİN DAVA AÇILDI
Üç yıl önce başlayan KEY ödemelerinden binlerce kişi evrakları bulunamadığı için yararlanamadı. Yapılan incelemelerde 15 kişiye bir TC kimlik numarası bile verildiği tespit edildi. Bilgileri hatalı giren kurum ve kuruluşların mağdur ettiği hak sahipleri ile KEY tutarını az bulanlar dava açtı. Bu kapsamda açılan dava sayısı 3 bine ulaşırken, idare mahkemelerindeki davalar da sonuçlanmaya başladı.

LİSTELER YENİLENİYOR
Başvurular dikkate alınarak listeler her üç ayda bir yenileniyor ve hak kayıpları telafi ediliyor....