20 / 04 / 2024

kıbrıs gayrimenkul sektörü

kıbrıs gayrimenkul sektörü

KKTC gayrimenkul piyasası, son dönemde dikkat çeken modern projeleri ve yatırım modelleri ile öne çıkıyor. Kıbrıs, Türkiye’deki yatırımcılar için yeni fırsatlar sağlıyor.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Kıbrıs'ta buluşuyor!

Gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren Sign of the City Awards (SOTCA) için geri sayım başladı. Projelerin ödüllendirileceği yarışma Kıbrıs’ta tanıtıldı.

EVA Gayrimenkul KKTC emlak piyasasının fırsatlarını belirledi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gayrimenkul Sektörü Analizi Raporu“nda KKTC‘nin ilçeleri bazında ticari ve konut arsaları fiyat aralıkları ile ilçelere göre konut fiyatları ve kira değerlerini inceledi. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu" dedi.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

Kuzey Kıbrıs, Türk yatırımcıların da radarına girerken, gayrimenkul yatırımları da 2 yılda yüzde 200’ün üstünde artış gösterdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs uluslararası yatırımcıların radarına girdi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki emlak değerlerinin, konum avantajı ve konut stokundaki arz limiti sebebiyle her geçen gün arttığını söyleyen Kibristanevalcom Kurucusu Eyüp Derdiyok, Kıbrıs'ın uluslararası yatırımcıların radarına girdiğini dile getirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye’nin dev projesi 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart'ta hizmete açılıyor. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Gayrimenkul sektöründe neler değişecek?

İklim değişikliğinin kuraklık, seller, orman yangınları, müsilaj gibi olumsuz ve yıkıcı etkilerinin gayrimenkul sektöründeki tercihleri de etkiliyor. Peki gayrimenkul sektöründe neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Kuzey Kıbrıs'ta arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul sektöründeki net görev ve tanımlamalarıyla sektörü daha verimli ve organize bir hale getiren Oğuz Taşpınar, Kuzey Kıbrıs'ta arsa yatırımı ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

kıbrıs gayrimenkul sektörü Haberi

kıbrıs gayrimenkul sektörü

Yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlayan Kuzey Kıbrıs Gayrimenkul Sektörü; büyüklüğü 900 milyon Sterlin’e ulaşan, hızla gelişen bir pazar. Sunduğu karlı ve geri dönüşü yüksek fırsatlarla özellikle Kuzey ve Orta Avrupa, Rusya, İngiltere ve Türkiye’de bulunan yatırımcıların ilgisini çeken KKTC gayrimenkul piyasası, son dönemde dikkat çeken modern projeleri ve yatırım modelleri ile öne çıkıyor.

Hayata geçirdikleri iddialı projelerle niş yatırım fırsatları sağlayan White Lotus Development ise şu anda KKTC’nin en yenilikçi yüzü haline geldi. Lefkoşa’da; Mimar Çiğdem Nailer ve Erinç Nailer tarafından kurulan White Lotus Development, sürdürebilirlik anlayışını temel alan Ticari ve Konut Gayrimenkul İnşası, Geliştirme, Analiz ve Tasarım, İnşaat Yönetimi ve Denetimi ile Satış ve Satış Sonrası Hizmetleriyle ülkede ilklerin mimarı olarak sunuyor.

Öyle ki Lefkoşa’nın ilk “kontrollü”...