26 / 04 / 2024

kilis Mevlevihane Mescidi ne zaman açılacak

kilis Mevlevihane Mescidi ne zaman açılacak

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve 7 Temmuz 2014 yılında bitirilmesi planlanan Mevlevihane Mescidi, restorasyon yapılması için ibadete kapatılmıştı. Mevlevihane Mescidi’nin restorasyonu hızlı bir şekilde sürüyor...

Kilis Müzesi'nin çatısı onarılıyor!

Yangında zarar gören Kilis Müzesi'nin çatısı onarılmaya başlandı. 7 Ağustos 2015 tarihinde Kilis Müzesi'nin çatısında işçiler izolasyon malzemesini kaynak yaparken çıkan yangında çatı kısmı tamamen yanmıştı.

Kilis Müzesi'nin çatısı onarılmaya başlandı!

7 Ağustos 2015 tarihinde Kilis müzesinin çatısında işçiler izolasyon malzemesini kaynak yaparken çıkan yangında çatı kısmı tamamen yanmıştı. Yangında zarar gören Kilis müzesinin çatısı onarılmaya başlandı.

Kilis Kürtler Cami restore ediliyor!

Kilis’te, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kürtler caminin restorasyonuna başlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis’te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, ihalesi yapılan tarihi caminin restorasyonuna başlandı.

Kilis Türkler Camii'nin restorasyonuna başlandı!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, restorasyon ihalesi 539 bin 500 TL'ye yapılan tarihi caminin restorasyonuna başlandı.

Kilis'te kavşak çalışmaları tamamlandı!

Kilis Belediyesi tarafından trafik akışını rahatlatılması amacıyla başlatılan kavşak çalışmaları tamamlandı. Kilis’te Tekel Suma Fabrikası karşısında bulunan İnönü Kavşağı ve Hacı Cümbüş Cami kavşağı tamamlanarak, yeni görünümüne kavuşturuldu.

Kilis Belediyesi kavşak çalışmalarını tamamladı!

Kilis Belediyesi tarafından trafik akışını rahatlatılması amacıyla başlatılan kavşak çalışmaları tamamlandı.Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, kavşaklarla birlikte yeni peyzaj çalışmalarına da başlanıldığını ifade etti

Kilis’te inşaatı yarım kalan bina korkutuyor!

Kilis’te inşaatı yıllardır yarım kalan bina, yıkılma tehlikesi nedeniyle çevredeki insanları korkutuyor, binada yıllardır çalışma yapılmadığını belirten vatandaşlar, olumsuz hava koşullarının da etkisiyle binanın yıkılma endişesini yaşadıklarını kaydetti.

Kilis tarihi sabun imalathanesi restorasyonunda sona gelindi!

Kilis’te, tarihi sabun imalathanesinin restorasyonu son aşamaya geldi. on aşamaya gelinen çalışmaların, 15 Aralık 2015 tarihinde restorasyon çalışmalarının tamamlanması bekleniyor.

Kilis'te inşaatı yarım kalan bina korkutuyor!

Kilis’te, 1980’li yıllarda yapımına başlandığı tahmin edilen ve inşaatı yıllardır yarım kalan bina, yıkılma tehlikesi nedeniyle çevredeki insanları korkutuyor.

Kilis Belediyesi Cumhuriyet Caddesi’ni yeniledi!

Kilis Belediyesi Fen İşleri Ekipleri tarafından Cumhuriyet Caddesi’nden başlayarak Adnan Menderes Bulvarı’na kadar olan bölüm Kilis’te ilk defa yapılan ’aşınma tabaka asfalt ile kaplanıyor.

Kilis’te, Eylül ayında 195 adet konut satıldı!

Kilis tüm iller içinde 66. sırada yer alırken, Türkiye genelinde satışı yapılan 92 bin 483 konutun yüzde 0,2’si kadar paya sahip oldu. Eylül ayında gerçekleşen 195 konut satışının 143’ü ilk satış olarak, 52’si ikinci el satış olarak gerçekleşti.

Kilis Polateli'de Yeniyapan-Evrentepe köprüsü onarıldı!

Kilis’in Polateli ilçesinde İl Özel İdaresi tarafından Yeniyapan-Evrentepe köprüsü yapıldı. Polateli ilçesi Yeniyapan Köyü Evrentepe mahallesindeki Balıksuyu Deresi üzerine köprü yapılıyor.

Kilis Polateli'de köy yolları onarılıyor!

Kilis’in Polateli ilçesinin köylerinin yolları, İl Özel İdaresi tarafından yapılıyor.İl Özel İdaresi ekipleri tarafından Polateli ilçesine bağlı Karakıl - Çimenli, Yılanca ve Koçlar yolları vatandaşların ulaşımlarını rahat yapabilmeleri için bakım ve onar

kilis Mevlevihane Mescidi ne zaman açılacak Haberi

kilis Mevlevihane Mescidi ne zaman açılacak


Kilis’te, tarihi 1500’lü yıllara dayanan Mevlevihane Mescidi’nin restorasyonu hızlı bir şekilde sürüyor.


Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan 7 Temmuz 2014 yılında bitirilmesi planlanan Mevlevihane Mescidi, restorasyon yapılması için ibadete bir süreliğine kapatılmıştı.


Restorasyon çalışmaları hızla sürerken, Kilis’in tarihi bir mekanının da turizme kazandırılacağı ve 242 bin 734 TL’ye mal olacak restorasyonun ardından 7 Temmuz 2014 tarihinde Mevlevihane Mescidi’nin ibadete açılacağı bildirildi.


Dünyada 45 Mevlevihane bulunurken, bu Mevlevihanelerden biri de Kilis’te bulunuyor. Sadece semahanesi kalan Mevlevihanecin yapım tarihi konusunda değişik bilgiler yer alsa da yapımının 1535-1553 yılları arasında olduğu tahmin edilen Kilis Mevlevihanemsi, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde Mevlevihane’den şu şekilde söz edilmektedir:


“Cümleden mükellef bina-ı cedid Canboladiye kethüda yeri Ali Ağa’nın hayratıdır. Dört tarafı gül, gülistan ile müzeyyen ve havuz ve şadırvan sebilleri...