28 / 03 / 2024

kimler kasımda emlak vergisi ödeyecek

kimler kasımda emlak vergisi ödeyecek

Emlak vergisinde 2. taksit dönemi 1 Kasım itibari ile başlayacak. Kimler Kasım'da emlak vergisi ödeyecek? Kimler vergi ödemeyecek?

ABD'de konut fiyatları geriledi! 

S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından açıklanan ulusal konut fiyat endeksi verilerine göre ülkede Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen yıl kasımda bir önceki aya göre 0,2 düşüş gösterdi.

İnşaat malzemeleri ihracatı kasım ayında 60 milyon dolar azaldı

Türkiye’nin inşaat malzemeler ihracatı, 2023 senesi Kasım ayında 2,39 milyar dolar oldu. Kasımda bir önceki aya kıyas ile 60 milyon dolarlık azalma gösteren ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,8 düştü. İşte haberin detayları...

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azaldı. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik olduğunu söyledi.

Hollanda’da son 6 aydır konut fiyatları yükselmeye devam ediyor! Ortalama konut fiyatları 421 bin euroyu aştı!

Hollanda’da son altı ayda konut fiyatları peş peşe yükselmeye devam ediyor. Kasımda ortalama konut fiyatı 421 bin euroyu aştı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

ABD'de konut başlangıç sayısı beklentileri yükseldi...

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, kasımda aylık yüzde 14,8 yükselişle 1 milyon 560 bine yükselerek piyasa beklentilerini geride bıraktı. Ülkede verilen inşaat izni sayısı ise kasımda aylık bazda yüzde 2,5 düşüşle 1 milyon 460 bine gerilediği kaydedildi. 

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi kasımda 71,24 puana geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Kasım 2023 sonuçları belli oldu. Bileşik Endeks, kasımda bir önceki aya göre 0,06 puanlık düşüşle 71,24 puana geriledi. 

Kadın-erkek konut arama oranı tersine döndü! Kasım ayında en çok konut arayan kadınlar oldu! 

Türkiye genelinde kasımda konut arayanların çoğu kadınlar oldu. Kasımda konut arayanların yüzde 44'ü kiralık yüzde 56'sı ise satılık konut aradı. 

Reel kira fiyat endeksi kasımda 5,1 puan azaldı...

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve sahibinden.com ile işbirliği ile hazırlanan "sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü" araştırmasının 2023 senesi Aralık ayı raporu yayımlandı. İşte haberin detayları...

TÜİK açıkladı! Kasımın zam şampiyonu belli oldu...

TÜİK'in kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklamasından sonra fiyatı en fazla artan ve düşen ürünler de belli oldu. Bu kapsamda, kasımda fiyatı en çok artan ürün yüzde 13,63'yle tereyağı iken, en düşük artış oranı da yüzde 4,96'la taze meyvelerde gerçekleşti. İşte haberin detayları...

Evi, iş yeri, arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün bugün!

Ev, arsa, iş yeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödeyeceği emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? İşte emlak vergisi ile ilgili detaylar...

Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 14 bin 25 TL oldu!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), kasımda 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırının 14 bin 25 TL olduğunu açıkladı. 

Evi, arsası, arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte vergi rehberi...

Emlak vergisi kapsamında 2'nci taksit ödemelerinin son günü 30 Kasım. Peki emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

kimler kasımda emlak vergisi ödeyecek Haberi

kimler kasımda emlak vergisi ödeyecek

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinde 2. taksit dönemi 1 Kasım itibari ile başlayacak. Taksitler 30 Kasım'a kadar ilçe belediyelerinden ödenebilecek.

Ödemelerini bu tarihten sonraya bırakanlar vergi cezası ile karşılaşıyor. Taksitin 1 gün bile geç ödenmesi halinde aylık vergi cezası uygulanıyor. Bu ceza bir ay için yüzde 1.40 oranında tahsil ediliyor.

Kimler vergi mükellefi?

Emlak vergisinin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor, elbirliği mülkiyete sahip malikler ise vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. 

İlk taksit ödemelesini Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde ödeyen mükellefler, ikinci taksitlerini Kasım'da ödüyor. Ancak tüm borcunu ilk...