19 / 04 / 2024

KİPTAŞ ibb borçlanma

KİPTAŞ ibb borçlanma

Geçen yıl 219 milyon lira kâr eden KİPTAŞ, iki arazi almak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 75 milyon lira borç aldı.

Bakanlık açıkladı! Hazine iç borçlanma yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Nisan ve Haziran zamanında  569,9 milyar liralık iç borç servisine karşılık olarak 599,8 milyar liralık iç borçlanma gerçekleştireceği kaydedildi. 

Ali Kurt: 201 milyon dolar borçla devraldığımız KİPTAŞ'ın tüm borçlarını sıfırladık!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada  KİPTAŞ'ı 201 milyon dolar borçla devraldıklarını belirterek, şirketin tüm borçlarını sıfırladıklarını söyledi. 

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarı, 150 milyon Euro yapıldı. İşte ayrıntılar...

9 aylık dönemde bireysel borçlanma enflasyonun üzerinde büyüdü!

Tarım, madencilik, imalat sanayii, enerji, inşaat ve hizmetler sektörlerinin toplam kredi hacmindeki büyümesi yüzde 35,1 olurken; tüketici kredisi ve kredi kartları ile bireysel borçlanma yüzde 57,9 olarak gerçekleşti.

Emeklilikte dikkat çeken borçlanma detayı! Aman bunları gözden kaçırmayın! SSK, Bağ-Kur...

Posta Gazetesi köşe yazarı Ekrem Sarısu, bugünkü köşesinde borçlanmayla emeklilik konusuna ilişkin gelen soruları yanıtladı. İşte borçlanma ile ilgili detaylar...

1999-2000 sigortalıları hemen baksın! Geriye çekilecek! Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu!

EYT Yasası kapsamında 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar ve borçlanma yoluyla sigorta başlangıcı bu tarih öncesine çekilebilenler için emeklilik yolu göründü. Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu...

Kredi ve kredi kartı kullanımında büyük artış! Toplam borç 2 trilyon 180 milyar TL’yi geçti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, 7 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla yurttaşın tüketici kredileri ve bireysel kredi kartı borçları toplam 2 trilyon 180 milyar TL’yi aştı...

SGK'ya borçlanma yapacaklara kırmızı kodlu uyarı! Asgari ücret zammı maliyetleri arttıracak!

Asgari ücret zammıyla birlikte  Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) gerçekleştirilen askerlik, doğum ve yurtdışı borçlanması ve benzeri her türlü hizmet borçlanmalarının maliyeti de artacak.

EYT çıraklık sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Bu kişiler EYT kapsamına girecek!

EYT’nin yasalaşmasından sonra 4 milyonu aşkın kişiye emeklilik yolu açıldı. 9 Eylül 1999 yılından önce sigortalı olan çalışanlar ile borçlanma ile beraber başlangıcını bu tarih öncesine alabilenler için yaş şartı kaldırılmasıyla staj ve çıraklık sigortası için atılacak adımlar izleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur? Tek tek açıklandı!

Emekli olmak isteyen binlerce vatandaş '3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar... 

Küresel piyasalara borç limiti dopingi!

Küresel piyasalar, son dönemlerde gündemden düşmeyen ABD'deki borç limiti krizinin çözüleceğine yönelik beklentilerin güçlenmesiyle birlikte pozitif bir seyir izliyor.

Ali Kurt'tan 'İstanbul Yenileniyor' açıklaması: 1 milyon TL'den fazla borçlanmanın faizini İBB karşılıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İBB’nin “İstanbul Yenileniyor” sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve sistemin nasıl işlediğini tek tek anlattı. İşte ayrıntılar...

KİPTAŞ ibb borçlanma Haberi

KİPTAŞ ibb borçlanma

İstanbul'un çarpık yapılaşmasına çözüm getirmek amacıyla 1995 yılında kuruluşunu tamamlayarak faaliyetlerine başlayan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan KİPTAŞ A.Ş. Genel Müdürlüğü, haziran ayında borçlanma talebinde bulundu. 


KİPTAŞ'ın talebi temmuz ayında İBB gündemine alındı. KİPTAŞ, sosyal konut yapmak için Pendik ve Başakşehir'de alacağı 2 arazi için 75 milyon lira borç istedi. Talebe ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu'nun hazırladığı rapor oylamaya sunuldu. 


Raporda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının sermayesinin yarısından fazlasma sahip bulunduğu şirketlerin finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere azami borçlanma oranının yılı içinde toplam yüzde onunu geçmeyen yurtiçi bankalar, katılım bankaları, kredi kuruluşları ve diğer kişi ve kuruluşlardan iç borçlanma yapüabileceği kaydedildi. Borçlanma kararı CHP grubunun muhalefeti ile kabul edildi. 


Plan ve Bütçe Komisyonu'nun CHP'li Üyesi Tarık Balyalı,...