26 / 04 / 2024

kira arabuluculuk

kira arabuluculuk

Koronavirüs salgını sürecinde ödenemeyen kiralar gündeme oturdu. Virüs sebebiyle kiraların ödenmemesi ya da ertelenmesi konuları konuşuldu. Arabulucu Umut Metin, virüs sebebiyle yaşanan kira anlaşmazlıklarının Haziran'da mahkemelerde görüleceğini belirtti...

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

1 Eylül'den beri 64 bin kiracı ve kiralayan arabuluculukla anlaştı! Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira anlaşmazlıklarındaki arabuluculuk uygulaması ile ilgili rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. Peki bu zamana kadar kaç ev sahibi ile kiracı uzlaştı? Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor? 

Kira anlaşmazlıkları bir bir çözülüyor: 50 bin dava ortadan kalktı! İşte ev sahipleri ve kiracıların davasız çözümleri..

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira anlaşmazlıkları arabuluculuk ile bir bir çözülüyor. Arabuluculuk ile 50 bin davanın ortadan kalktığı belirlendi. İşte o çözümlere örnekler... 

Kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte merak edilen tüm detaylar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklara her gün bir yenisi ekleniyor. Kira tespit davaları da zaman zaman bu anlaşmazlıklardan biri olabilir. Peki, kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte detaylar...

2023 yılında kira uyarlama davasında arabuluculuk var mı?

Kira sözleşmesinin en önemli unsurlarından biri de kira bedelidir. Ancak bazı durumlar sebebi ile kira bedelinde yeni koşullara uyarlamaya gidilmesi için kira uyarlama davası açılıyor. Peki, Kira uyarlama davasında arabuluculuk müessesesi geçerli mi?

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk başvurularının yüzde 27'si anlaşmayla sonuçlandı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira anlaşmazlıklarında 62 bin 348 başvurunun 17 bin 201'inin anlaşma ile sonuçlandığını belirtti. İşte Bakan Tunç'un o açıklamaları...

Kira anlaşmazlığı yüzde 133 zamla çözüldü: Arabulucuda anlaşma oranları artıyor!

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk zorunluluğu geçen ay yürürlüğe alındı ve uygulama başladı. Taraflar artık dava açmadan önce arabulucuya gidiyor. Arabuluculukta anlaşma oranları artıyor. Avukat Umut Metin, bir ev sahibi ile kiracının yüzde 133 zamda anlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Barınma krizinde arabuluculuk sistemi yetersiz kaldı! Geçen yıl 22 bin olan tahliye davası 100 bini bulabilir!

Kira artışında yüzde 25 sınırı ve zorunlu arabuluculuk sistemi, kiracı-konut sahibi arasındaki anlaşmazlığın çözümüne yetmedi. Uzmanlar, 2022’de 22 bin adet olan tahliye davası sayısının bu yıl 100 bini bulabileceğini vurguladı.

Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, kira tutarı ve tahliye hususunda anlaşmazlık yaşayan konut sahibi ve kiracı, arabulucu sistemiyle, tutarın talebin yarısı olması ve kiracının bir yıl sonra tahliye olması kaydıyla anlaşmaya vardı.

Kira anlaşmazlığında 'arabuluculuk' dönemi başladı: 10 günde binlerce başvuru yapıldı!  

1 Eylül tarihinde devreye giren 'arabuluculuk' sistemi hakkında bilgi veren Bakan Tunç 10 gün içinde binlerce başvurunun yapıldığını ilk günden bile anlaşanların olduğunu aktardı. 

Zorunlu arabuluculuk uygulaması emlak piyasasına olumlu yansıyacak!

Emart Gayrimenkul kurucusu Arzu Turan, 1 Eylül tarihi itibarıyla hayata geçen kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının piyasaya olumlu yansıyacağını söyledi.

Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Zorunlu arabuluculuk uygulamasının ilk gününde 438 başvuru yapıldı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının ilk gününde 438 başvurunun geldiğini açıkladı.

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

kira arabuluculuk Haberi

kira arabuluculuk

Türkiye Arabuluculuk Merkezleri Platformu sözcüsü Arabulucu Umut Metin, Haziran ayında yüzbinlerce kira uyuşmazlığı için mahkemelere başvurulabileceğini belirtti.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye Arabuluculuk Merkezleri Platformu sözcüsü Arabulucu Umut Metin, koronavirüs sebebiyle yaşanan kira anlaşmazlıklarının Haziran ayında mahkemelere yönelebileceğini dile getirdi. 

Koronavirüs (COVID-19) sonrası arabulucuların ve arabuluculuğun öneminin daha net anlaşılacağına dikkat çeken Metin, şunları kaydetti: 

“Arabuluculuk merkezlerimize yapılan başvurulardan Haziran ayı içinde yüzbinlerce kira uyuşmazlığının mahkemelere yönelebileceğini anlıyoruz. Dava açmak, çok zaman soruna sorun eklemektir. Arabuluculuk ise fark edilmeyen anlaşma noktaları oluşturmak için fırsattır. Kira sorunu olanlara sesleniyoruz, arabulucuya başvurmak dava hakkınızı kaybettirmez. İlişkilerinizi bozmadan çözüm üretmek isteniyorsa doğru yöntem arabuluculuktur. Bu dönemde gelir elde edemeyen kiracılar kira ödemek istemiyor. Mülk sahipleri ise kira ödemelerinde ısrarcı yüzbinlerce davaya ramak kaldı....