20 / 04 / 2024

kira gelir vergisini internetten nasıl öderim

kira gelir vergisini internetten nasıl öderim

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira geliri için ödeniyor. Vergi internetten de ödenebiliyor. Peki, siz de "Kira gelir vergisini internetten nasıl öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

2021'de kira gelir vergisini kimler ödeyecek?

2020 yılında evinizi kiraya vererek gelir elde ettiyseniz bu sene vergi mükellefi olabilirsiniz. Peki, 2021'de kira gelir vergisini kimler ödeyecek? İşte kira gelir vergisi istisna tutarı 2021...

2020'de kira gelir vergisini kimler ödeyecek?

2019 yılında konutunuzu kiraya vererek gelir elde ettiyseniz bu sene vergi mükellefi olabilirsiniz. Peki, 2020'de kira gelir vergisini kimler ödeyecek? İşte kira gelir vergisi istisna tutarı 2020...

2019'da kira gelir vergisini kimler ödeyecek?

2018'de konutunuzu kiraya vererek gelir elde ettiyseniz bu sene vergi mükellefi olabilirsiniz. Peki, 2019'da kira gelir vergisini kimler ödeyecek? İşte kira gelir vergisi istisna tutarı 2019...

Kira gelir vergisi 2018 hesaplama!

Kira gelir vergisinde Torba Yasa ile yapılan düzenleme 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak. Yeni düzenleme 2018 yılı kira gelir vergisini de etkileyecek. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

Kira gelir vergisini indiren giderler nelerdir?

Kira gelir vergisi mükellefleri bazı giderleri, vergi borcundan düşebiliyor. Peki, kira gelir vergisini indiren giderler nelerdir? Son düzenlemede yapılan düzenlemeler nelerdir?

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017!

Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki mesken sahipleri ne kadar vergi öder? İşte mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017 örneği..

Kira gelir vergisinde bugün son gün!

Konutta 3 bin 800 TL, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri elde eden mal sahiplerinin kira gelir vergisini beyan etme ve ödemesi için tanınan süre bugün sona eriyor..

Kira gelir vergisi ödemelerinde son 2 hafta!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin ilk taksiti için son 2. haftaya girildi. Meskende 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek gelire sahip mükellefler 31 Mart'a kadar vergisini ödeyebiliyor..

Kira gelir vergisi 1. taksiti 2017!

2017'de kira gelir vergisini kimler ödeyecek? Kira gelir vergisinin 1. taksiti ne zaman ve nasıl ödenecek? İşte kira gelir vergisi 1. taksiti ödeme işlemleri..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün!

Kira gelir vergisini taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler ödüyor. Vergi için mükellefler öncelikle beyanname veriyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün!

Kira gelir vergisini taşınmaz malını kiraya vererek gelir sahibi olan kimseler ödüyor. Beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün kaldı..

Kira gelir beyanı için son 2 hafta!

Kira gelir vergisini ev ve işyeri istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler beyanname vererek ödüyor. Beyanlar 25 Mart'a kadar veriliyor. Kira gelir beyanı için son 2 hafta bulunuyor..

kira gelir vergisini internetten nasıl öderim Haberi

kira gelir vergisini internetten nasıl öderim

Kira gelir vergisini internetten nasıl öderim?

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira geliri için ödeniyor. Ev veya işyerini 2014 yılında kiraya verenlerden, istisna sınırından yüksek gelir elde edenler vergi mükellefi oluyor.


2015 yılı vergi ödemelerinde meskenler için istisna sınırı 3.300 TL, işyerleri için istisna sınırı ise 27.000 TL olarak belirlendi.


Mükelleflerin, kira gelir vergisi için 25 Mart'a kadar beyanname vermeleri gerekiyor. Beyanname sürecinde gerçek veya götürü gider yöntemi seçilerek vergiden bazı indirimler yapılabiliyor.


Vergi, Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Buna göre, 31 Mart'a kadar ilk taksit ödemelerinin gerçekleşmesi gerekiyor.


-Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

-Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

-Anlaşmalı bankalardan,

-Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor. Peki, kira gelir...