25 / 04 / 2024

Kira Getirili Arsa

Kira Getirili Arsa

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’un açıkladığı Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli’nin çok dikkat çekmesi ve gelen sorular sebebiyle kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdik.

Avukat Kadir Kurtuluş: Tasarrufa yatırım özgürlüğü!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’un açıkladığı Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli’nin çok dikkat çekmesi ve gelen sorular sebebiyle kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdik. Aşağıda bu keyifli röportajı bulabilirsiniz..

Avukat Kadir Kurtuluş tasarlamış olduğu Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni açıkladı!

Gayrimenkul hukuku uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş, yatırımcılar için çok önem kazanmakta olan Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni nasıl tasarladığını, ihtiyacın nereden doğduğunu ve modelin nasıl çalışmakta olduğunu açıkladı.

Avukat Kadir Kurtuluş Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni açıkladı!

Gayrimenkul hukuku uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş, yatırımcılar için çok önem kazanmakta olan Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni nasıl tasarladığını, ihtiyacın nereden doğduğunu ve modelin nasıl çalışmakta olduğunu açıkladı.

Konutta ucuz olanı almak için resmen yarış var! Şimdi yüksek kira getirili ev almak mantıklı mı? 

Konuta yatırım yapmak isteyenler bunun şu an mantıklı olup olmadığını, fiyatların nasıl seyredeceğini merakla araştırıyor. Ekonomist Mert Başaran, X sosyal medya hesabından bir örnek paylaştı ve açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız, aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız?

Son günlerde konut yatırımı ve mevduat faizleri sık sık karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız yoksa aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız? Vatandaşlar ne dedi? İşte vatandaşlardan gelen yorumlar...

Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama başladı!

Artaş Holding’in, AVM, rezidans, ticari üniteler, satışa hazır konut projeleri ve süren konut projeleri olmak üzere, düzenli kira getirili ve çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olan iştiraki Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama resmen başladı.

Gelirin yüzde 30'unu aşmayacak şekilde kira düzenlemesi geliyor!

Yeni bir sistemle fahiş kira zamlarına son verilmesi planlanıyor. 'GYODER Yeni Konut Modeli' yakında devreye girecek ve bu modelle konut sektöründe yeni bir dönem başlayacak. Yeni sistemle arsa maliyetlerinin ciddi şekilde düşmesi ve ev sahipliğinin şirketler tarafından üstlenilmesi bekleniyor.

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

Fahiş kira artışı tam gaz: Hazine arazilere arsa vasfına çevrilerek konut üretilmeli! 

Üç büyükşehirde son 5 senede kira artış oranı yüzde 800'ü, bir yıllık artış oranı ise yüzde 100'ü aştı. Sektör temsilcileri, fahiş fiyatların çözümü için Hazine arazilerini işaret etti. 

Pendik'te taksitle, KDV'den muaf konut imarlı arsa satılacak! Mega kentte yüksek getirili arsa fırsatı!

İstanbul İli Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Yayalar'da yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa için yüzde 40 peşinatla 2 taksit imkanı sağlanıyor.

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

Vakıflardan Üsküdar'da kat karşılığı kira ve işletme ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait olan arsa vasıflı taşınmaz için yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkıyor.

Nef Arsa Amerika'da 49 bin dolara arsa! Kaliforniya'da dövizle kira geliri fırsatı!

Türkiye’nin en çok değerlenen noktalarında imarlı, sosyal ve ticari alanlar ile projelendirilen ve alt yapısı Nef tarafından hazırlanan Nef Arsa şimdi de Amerika'da... Nef Arsa Amerika projesiyle dövizle kira geliri fırsatı sunuluyor...

Nef Arsa Sakarya fiyatları Ekim 2022!

Sakarya Üniversitesi’nin yanı başında hem sürekli değerlenen hem de kira getirisiyle dikkat çeken Nef Arsa Sakarya projesinde fiyatlar belli oldu. Peki Nef Arsa Sakarya fiyatları ne kadar? Nef Sakarya arsa fiyatları belli mi? İşte Nef Sakarya arsa fiyat bilgisi Ekim 2022... 

Ziraat GYO 2021'in sonunda ne kadar kira geliri hedefliyor?

Ziraat GYO'nun, geçen senenin ilk 9 ayında kira getirili gayrimenkullerden elde ettiği 44,1 milyon TL kira geliri, 2021'in aynı döneminde yüzde 109 oranında arttı ve 92,4 milyon TL’ye yükseldi. Böylece 2021 yılsonu tahmini olan 79 milyon TL aşıldı.

Kiracı ve mülk sahibi arasında kira uzlaşması nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, maddi sıkıntılar çektiklerini belirten okuyucu, iş yeri sahibi ile kira indiriminde uzlaşamadıklarını söyledi. Okuyucu, kira tespiti davası açarsa kazanıp kazanamayacağını sordu.

Kira Getirili Arsa Haberi

Kira Getirili Arsa

Kira Getirili Arsa modeli nedir?

ARGE çalışmaları sonrası, yatırımcı tarafından satın alınan arsaya yatırılan mevduatın kira getirisinin, yatırımcı kira bedeli alıyormuş gibi yatırımcıya ödenmesidir. Yatırımcı sanki bir evi varmış ve burdan kira alıyormuş gibi kazanç sağlayacaktır. Kira bedeli ileride arsa satıldığında arsanın getirisinden düşülecektir. 



Neden KGA?

Arsa uzun vadede getiri sağlayan iyi bir yatırım aracıdır. Yatırımından kısa vadede gelir elde etmek isteyen yatırımcılar kira getirisi alabilmek için konut edinmeyi tercih ediyorlar. Çünkü böylelikle yatırım için gerekli mevduatı kredi olarak çekip, krediyi kira getirisiyle geri ödeyebiliyorlar ya da hazırdaki bir sermaye ile yatırım yaptılarsa ara zamandaki ihtiyaçları için kira gelirini kullanıyorlar. Ancak arsa çok daha karlı bir yatırım aracı. Öyleyse arsa yatırımını baştan gelir getirecek bir modellemeye dönüştürebilirseniz bu daha karlı yatırımın negatif...