25 / 04 / 2024

kira kanunu 2015

kira kanunu 2015

Kira sözleşmelerini imzalayan kiracı ve mal sahibinin kazandığı hak ve sorumluluklar kanun kapsamında açıklanıyor. Kiracılık ilişkisi 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. İşte kira yasası 2015..

Kira sözleşmesi kanunu 2015!

Kira sözleşmesi ile ilgili ve bu sözleşmeyi imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal esaslar Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte kira sözleşmesi kanunu 2015 esasları...

Kira kanunu 2015!

Daire ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar 6098 sayılı Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. İşte son gelişmeler ile birlikte Kira kanunu 2015...

Kiracının korunması hakkında kanun 2015!

Eski kira kanunu olan 6570 sayılı kanun, 6010 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanununa göre yürürlükten kaldırılmıştı. İşte kiracının korunması hakkında kanun 2015...

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

Konut kiralarına iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı sınırlaması ev sahiplerini artık mağdur konuma getirdi. Kira Kanunu’nun acilen değişmesi gerektiğini belirten ev sahipleri seslerinin duyulmasını istiyor.

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı: Kira kanunu değişmeli mi? 

Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından "Kira kanunu değişmeli mi?" sorularını sordu. İşte o soruya gelen cevaplar... 

Ev sahipleri dikkat: Fahiş kira isteyenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis geliyor! 

Kira Kanunu düzenlemesi, Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un önündeki en acil kanun taslaklarından biri olarak dikkat çekiyor. Düzenleme ile konutunu fahiş fiyata kiraya veren konut sahipleri 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanacak. İşte ayrıntılar...

Kira kanunu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip oldukları hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. İşte 2017'de de uygulanacak Kira kanunu hükümleri..

Esentepe, en yüksek ofis kira değerine sahip bölge oldu!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiraları bir önceki çeyrek dönem verilerine göre azalış göstermeye devam ederken, kira değerlerindeki azalışta hızlanma gözlemlendi.

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 üçüncü çeyrek sonuçları!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiraları bir önceki çeyrek dönem verilerine göre azalış göstermeye devam etmesine rağmen, kira değerlerindeki azalışta yavaşlama gözlemlendi,

Kasım kira artışı 2015!

İşyeri ve meskenlerde kira artışı farklı şekilde hesaplanıyor. Meskenlerde kanunen ÜFE oranlarının kullanılması zorunlu olurken, işyerlerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor. İşte Kasım kira artışı 2015 oranları..

İşyeri kira artış oranı Kasım 2015!

Kiracılık kanunu gereğince, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Kasım 2015..

2015 Kasım kira artış oranı hesaplama!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde kiraya enflasyon oranında zam yapılıyor. İşte 2015 Kasım kira artış oranı hesaplama örneği..

Kira zam oranı Ekim 2015!

Borçlar Kanunu'na göre,kira bedeline yapılacak zam üretici fiyat endeksi oranlarından yüksek olamıyor. İşte, Kira zam oranı Ekim 2015!

Ekim kira artışı 2015!

2014 yılı Ekim ayında kira sözleşmesi yapan ve 2015 yılı Ekim ayında sözleşmesi yenilenen kiralamalarda kira bedeline yapılacak artış oranı, 5 Ekim 2015 tarihinde açıklandı. İşte Ekim kira artışı 2015 hesaplamaları..

Kira yasası 2015!

Kira sözleşmelerini imzalayan kiracı ve mal sahibinin kazandığı hak ve sorumluluklar kanun kapsamında açıklanıyor. Kiracılık ilişkisi 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. İşte kira yasası 2015..

Yıllık kira artış oranı Eylül 2015!

Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline yıllık zam uygulanıyor. Yıllık kira artışı hesaplamaları, Borçlar Kanunu kapsamında belirtilen kurala göre yapılıyor. Peki, yıllık kira artış oranı Eylül 2015 nedir?

kira kanunu 2015 Haberi

kira kanunu 2015

Kira yasası 2015!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kira sözleşmelerini imzalayan kiracı ve mal sahibinin kazandığı hak ve sorumluluklar kanun kapsamında açıklanıyor. Kiracılık ilişkisi 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor.


4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Temmuz 2012 tarihinden beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu Kira Yasası esasları şu şekilde: 


Yeni kira yasası..


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Kira Sözleşmesi

BİRİNCİ AYIRIM

Genel Hükümler


A. Tanımı

MADDE 299- Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir.


B. Kira süresi

MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.

Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir...