19 / 04 / 2024

kira sözleşmesini süresi dolmadan sözleşme fesh edilir mi

kira sözleşmesini süresi dolmadan sözleşme fesh edilir mi

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kira kontratında belirtilen hükümlere tarafların uyması gerekiyor. Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kira sözleşmeleri hangi gerekçeler ile feshedilebilir?

Kiracı ile ev sahipleri arasında yapılan kira sözleşmelerinin nasıl sona erdirilebileceği ve nasıl feshedildiği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, ev sahibi kira sözleşmesini hangi gerekçe ile feshedebilir?

Bakanlık açıkladı! Okul kantinlerinde kira sözleşmelerinin süresi 5 yıl olacak...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında, okul kantinlerinde kiralama işleminde sözleşme süresi en fazla 5 yıl olacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kira sözleşmesini yenilemeyenler yandı!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesinin bazı kuralları bulunuyor. Peki, sözleşme yenilenmese neler oluyor? İşte detaylar...

Kira sözleşmesi süresi en fazla kaç yıl olur? Kira sözleşmesi nasıl geçersiz olur?

Kiracı bir evi kiralarken konut sahibi ile bir kira kontratı imzalar. Peki kira sözleşmesine dair bazı huşular biliniyor mu? İşte detaylar!

Kira sözleşmesini nereden bulabilirim? Kira kontratı doldurulurken nelere dikkat edilir?

Kira sözleşmesi hem kiracı hem de kiralayan arasında imzalanan bir sözleşmedir. Peki Kira sözleşmesini nereden bulunur? İşte detaylar!

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Kira sözleşmesi kendiliğinden yenilenir mi?

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arttı. Konut fiyatlarının yükselmesiyle birlikte ev sahipleri eski kiracılarını çıkarmak istiyorlar. Peki, kira sözleşmesi süresi bitince yenilenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiracı kira sözleşmesini başkasına devredebilir mi?

Kira sözleşmelerinde bilindiği üzere kiraya veren ve kiracı olmak üzere iki taraf mevcuttur. Kira sözleşmeleri taraflar arasındaki anlaşmaların sağlandığı bir senet niteliğindedir. Peki, kira sözleşmesinin devri mümkün mü? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

Avrasya GYO, Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya GYO, Samsun Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin mevcut kiracısı Şimşir Tur Terminal İşletmeciliği A.Ş.'nin kira sözleşmesinin 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 (Bir) yıl daha uzatılmasına ve aylık kirasının 76 bin 272 TL + KDV olarak belirlenmesine karar verildi.

İTÜ'den öğrenci yurtlarının kira süresine ilişkin açıklama!

İTÜ Rektörlüğü, bazı öğrenci yurtlarının işletmesinden bir süredir sorumlu olan İTÜ Geliştirme Vakfı iştiraki Arı Kültürel A.Ş.'nin, mevcut yasal düzenlemelerle beraber kira süresi ve sözleşmesi bitmesine karşın İTÜ yurtlarını işgal etme yoluna gittiğine dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

kira sözleşmesini süresi dolmadan sözleşme fesh edilir mi Haberi

kira sözleşmesini süresi dolmadan sözleşme fesh edilir mi

Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan sözleşmeye kira kontratı deniyor.  Bu sözleşmede ev sahibi evini sözleşmede belirtilen süre boyunca kiralayacağını, kiracı ise yine bu süre boyunca sözleşmede belirtilen bedeli ödeyeceğini belirtmiş oluyor.


Noter huzurunda da yapılabilen kira sözleşmesi ev sahibi ve kiracı arasında karşılıklı imzaların atılarak da yasal olarak kabul ediliyor. Ancak sözleşme imzalanırken dikkat edilmesi gereken ve mutlaka sözleşmede yer alması gereken maddeler bulunuyor.


Kiraya veren ve kiracı aralarında akdettikleri sözleşmede iradeleri ile sözleşmenin süresini belirlemişlerse bu durumda bu kira akdi, belirli süreli kira akdi olarak tanımlanıyor. Kararlaştırılan bu sürenin dolması ile birlikte kira sözleşmesi sona ermiş oluyor. Ancak, kira kontratının süresi dolmadan ev sahibi kontratı nasıl feshedebilir?


Eğer bir apartmanda belirli şartlar varsa ortak...