18 / 04 / 2024

Kira yardımı başvuruları

Kira yardımı başvuruları

Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?

Kentsel dönüşümde kiracıların hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kiracısı olduğu riskli yapının yıkılması durumunda kiracılara ne olacak? Kentsel dönüşümde kiracıların hakları nelerdir? Kiracılar kentsel dönüşüm kanunundan yararlanabilir mi? İşte yanıtı...

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Anne babalara müjde! Kırtasiye yardımı başvuruları başladı! 1 Eylül’den itibaren hesaplara yatacak! Hemen başvurun!

Okulların açılmasına sayılı günler kala kırtasiye yardımı başvuruları başladı. Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet sisteminden online olarak alınacak. Ekonomik destek çerçevesinde kırtasiye yardımı için öğrenci başvuru süreci 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için merakla araştırılıyor.

Yüksek Seçim Kurulu sözlü sınavla 20 seçim uzman yardımcısı alıyor! YSK personel alımı başvuruları bugün başladı! 

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na sözlü sınavla 20 seçim uzman yardımcısı alımı başvuruları resmen başladı. İşte detaylar...

Çocuklu ailelere nakit yardım: Başvurular pazartesi günü başlıyor, 650 TL destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere yönelik yapılan destek ödemeleri için başvurular Pazartesi günü başlayacak. Nakit yardım kapsamında, çocuklu ailelere 650 TL'ye varan ödeme yapılacak.

2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 1.150 TL alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği vereceğini duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda, başvuran dar gelirli veya geliri olmayan ailelere 1.500 TL kira yardımı yapacağını paylaştı.

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Depremden etkilenen 11 ilde vatandaşlara ödenen kira yardımı için izlenecek adımlar netleşti. Peki kimler deprem kira yardımına başvurabilir? Ne kadar kira yardımı ödenecek?

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Taşınma ve kira yardımı kaç lira? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzedelere destek açıklaması gelmişti. Peki deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Depremzede kira yardımı kaç lira? Deprem kira yardımı ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

Depremzede kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Deprem kira yardımı nereden alınır?

Depremzedelere yapılacak olan kira yardımına dair sorular sorulmaya devam ediliyor. Depremzedelere kira yardımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Depremden etkilenen 10 il için peş peşe açıklandı! Kira yardımı ve destek ödemesi başvuruları... Hemen e-Devlet'e bakın!

Depremden etkilenen 10 il için peş peşe açıklandı! Kira yardımı ve destek ödemesi başvuruları... Hemen e-Devlet'e bakın!

Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen iki büyük depremde ölü ve yaralı sayısı artıyor. Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Çocuklu hanelere 1259 TL destek ödemesi! SED yardımı başvuruları nereden yapılır, başvuru şartları neler?

Sosyal yardım ödemeleriyle ihtiyacı olan vatandaşlara destek sağlayan bakanlık, şimdi de çocuklu ailelere 1259 lira destek ödemesi yapıyor. Peki, SED yardımı başvuruları nereden yapılır, başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

10 bin 8 TL'ye varan yardım! Başvurular e-Devlet'ten!

Binlerce öğrenciye 10 bin 8 TL'yi bulan eğitim yardımı yapılacak. Başvurular, E-Devlet üzerinden alınırken yardım paraları, uygun görülen bankalar aracılığıyla hesaplara yatırılacak.

Kira yardımı başvuruları Haberi

Kira yardımı başvuruları

Kentsel dönüşüm tüm Türkiye çapında hızla devam ediyor. Riskli binası yıkılan hak sahiplerine finansal destekler sağlanıyor. Bu destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Kira yardımı almak isteyen malikler ve kiracılar gerekli belgeleri temin ederek müdürlüklere müracaat ediyor. 

Kira yardımı başvurularının Müdürlük/Belediye tarafından incelenerek uygun bulunması halinde konut/işyeri maliklerine belirlenen tutarda ve 18 ay boyunca kira yardımı yapılacaktır. Konut/işyerinde kiracı olarak ikamet edenlere, yapının bulunduğu ilde malikler için belirlenen aylık kira yardımı tutarı esas alınarak, (2) aylık kira yardımı tek seferde (defaten) ödenecektir. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022...

MALİKLERDEN İSTENEN EVRAKLAR

Riskli binadaki malikler;

Bağımsız bölümü gösterir tapu belgesi,

Arsa paylı tapular için, nüfus müdürlüğünden alınan adrese dayalı nüfus

kayıt örneği veya üzerine kayıtlı olan son üç aya ait elektrik, su,...