19 / 04 / 2024

Kiracı depozitosu 2016

Kiracı depozitosu 2016

Ev veya işyerini kiraya veren kimseler, kiracılarından ilk ayın kira bedelini peşin alabiliyor. Ayrıca mal sahiplerinin kiracıdan depozito isteme hakları da bulunuyor. Peki, kiracı depozito bedeli 2016 ne kadar?

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Depozito kavgası büyüyor! Siz de davalık olabilirsiniz!

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmüyor ve gün geçtikçe büyüyor. Fahiş zam talebini kabul etmeyen ve evi tahliye eden kiracılar depozito alırken zorluklarla karşılaşıyor. İşte 10 soruda kiralık ev depozitosu hakkında bilinmesi gereken her şey...

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

Konut kira depozitosu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında ilk kira bedelinin yanında mal sahibi kiracısından depozito da talep edebiliyor. Peki, söz konusu kira depozitosu 2017 ne kadar?

2016 Aralık'ta kiracılara ne kadar zam yapılacak?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline senelik zam yapılıyor. Peki, 2016 Aralık'ta kiracılara ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranları Aralık 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılara yapılacak zam oranı TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranlarından yüksek olamıyor. İşte bugün açıklanan kira artış oranları Aralık 2016..

2016 Kasım ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

Sözleşmesi bu ay yenilenen ev sahibi ve kiracıların merakla beklediği "2016 Kasım ayında kiraya ne kadar zam yapılacak" sorusunun yanıtı belli oldu.

Ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracının imzaladıkları sözleşmelerin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. İşte ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016 örneği..

2016 Ekim ayında kiralar ne kadar artacak?

Kiracıların imzaladıkları kira sözleşmesinin yenilenmesi durumunda, kira bedellerine senelik zam yapılıyor. Peki, 2016 Ekim ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira zammı hesaplama oranı Eylül 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira anlaşmasının senelik olarak yenilenmesi halinde kiracıya senelik zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama oranı Eylül 2016..

Kira zam oranları Eylül 2016!

Geçtiğimiz sene ve daha önceki senelerde Eylül ayında kira sözleşmesi imzalayıp, bu sene de devam ettiren kiracıların kira bedelleri yeniden belirleniyor. İşte kira zam oranları Eylül 2016..

Kiracı depozitosu 2016 Haberi

Kiracı depozitosu 2016

Ev veya işyerini kiraya veren kimseler, kiracılarından ilk ayın kira bedelini peşin alabiliyor. Ayrıca mal sahiplerinin kiracıdan depozito isteme hakları da bulunuyor.


Söz konusu depozito bedeli, kiracıdan alınan güvence bedeli oluyor. Mal sahibi olası zararlara karşılık olarak kiralamanın başlangıcında bu bedeli talep ediyor.


Kiralama sonunda herhangi bir zararın yaşanmaması halinde depozito bedeli de iade ediliyor. Peki, kiracı depozito bedeli 2016 ne kadar?


Kiracı depozito bedeli 2016

Mal sahibi kiracısından istediği miktarda depozito talep edemiyor. Kanunen konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor. Buna göre kira bedeli 1000 TL ise, en fazla 3 bin TL depozito talep edilebiliyor.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı...