19 / 04 / 2024

kiracı depozitosu ne kadar 2014

kiracı depozitosu ne kadar 2014

Borçlar Kanunu gereğince, kiracılar taşınmaz mala taşınırken belli bir miktarda mal sahibine depozito vermek ile yükümlü oluyor. Peki, kiracının mal sahibine vermesi gereken kiracı depozitosu ne kadar?

Eski ev sahibi ve yeni kiracı mağdur, yeni ev sahibi ve eski kiracı karlı! Ev sahibi-kiracı sorunu ne olacak?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yanıtlar...

Merkez Bankası, 2024'te kira krizini çözecek formülü 3 adımda açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılar ne dedi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu yılın ilk enflasyon raporunda kira krizine de yer verildi. Peki kira sorunu nasıl çözülecek? Ev sahipleri ve kiracılar bu önerileri nasıl yorumladı? İşte ekonomist Barış Soydan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ev sahibinden boş duran dairesi için şok açıklama: 'Kiracı ne hale getirir, güvenemem!'

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe katlanıyor ve her gün yeni bir iddia geliyor. Şimdi de sosyal medyada bir ev sahibinin boş daireyi 'Kiracı evi ne hale getirir' diyerek, kiraya vermediği gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 

Evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? Yeni yasaya İstanbul'dan ilk örnek geldi! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ve ‘rezerv alan’ ilanı mülkiyet dokunulmazlığı çerçevesinde sık sık tartışma konusu oluyor. Peki evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? İşte İstanbul'dan bir örnek... 

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat bu kuralı çiğneyenleri mülk sahibi evden çıkarıyor! Davalar da sürünmemek için hemen bu şartlara bakın

Ev sahibi ve kiracılar arasında daireyi kiralamadan önce kontrat imzalanıyor. Bu kontrat içinde bazı şartlar bulunuyor. Eğer bu şartlara uymazsanız ev sahibi sizi evden çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kirasını ödemeyen kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir?

Kiracılar hemen bakın! Ev sahibiniz bunu yaparsa şikayetçi olabilirsiniz! 

Konut sahipleri evlerini yüksek bedelle kiraya vermek için mevcut kiracılarını çıkarmak istiyor. Evleri tahliye etmeyen kiracılara ise tehditler geliyor. Peki kiracılar ne yapabilir? 

Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiracı tahliye süreci hem kiracı hem de ev malikleri yorucu bir süreci ifade eder. Bundan dolayı kiracılar ve ev sahipleri bu sürece daha detaylı bilgiler edinmek istiyor. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar!

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? Kiracı otururken ev satılabilir mi?

Kiracılar, oturdukları evden dolayı ya da ev sahiplerinden kaynaklanan bazı sebeplerden ötürü sorunlar yaşayabilir. İşte kiracıların sorduğu sorular!

Ev sahibi kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar bazı huşularda anlaşamayabilir. İşte ev sahibi ve kiracıların merakla sorduğu sorular ve yanıtları!

Kiracı evden çıkarken depozitoyu nasıl alır? Kiracı son ay kira öder mi?

Kiracı ve ev sahipleri gül gibi anlaşabildikleri gibi kanlı bıçaklı da olabilirler. Peki bu durumda ev sahibi kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? İşte bu benzeri soruların yanıtları!

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibi kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sorunlar yaşanabiliyor. Bu sorunlar da en çok bilineni de evden çıkarılma zamanlarında yaşanır. İşte ev sahibi ve kiracı arasında yaşananlara dair bilinmesi gerekenler!

kiracı depozitosu ne kadar 2014 Haberi

kiracı depozitosu ne kadar 2014

Kiracı depozitosu ne kadar?

Kira depozitosu, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibine verilen güvence olarak tanımlanıyor. Borçlar Kanunu gereğince, kiracılar taşınmaz mala taşınırken belli bir miktarda mal sahinine depozito vermek ile yükümlü oluyor.

Verilen bu depozito, kiralama ilişkisinin sonunda herhangi bir zarar ve eksik bir kira olmaması durumunda kiracıya geri ödeniyor.

Kiracı depozitosu 2017 ne kadar?

Kanun gereğince, kiracı depozitosu üç aylık kira bedelinden yüksek olamıyor. Örneğin, kira bedelinin 1.000 TL olduğunu farz edelim. Bu durumda, mal sahibi en fazla 3.000 TL depozito isteyebilecek.

Kiracının güvence vermesi

MADDE 342- Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.

Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına...