19 / 04 / 2024

Kiracı tadilat

Kiracı tadilat

Borçlar Kanunu gereğince, kiraya veren, kiralananda, kira sözleşmesinin feshini gerektirmeyen ve kiracıdan katlanması beklenebilecek olan yenilik ve değişiklikler yapabilir. Peki, kiracı evde tadilat yapabilir mi?

Kiracının tadilat yapması!

Kira hukukunun düzenlendiği Türk Borçlar Kanununa göre, kiracı evde yenilik ve değişiklik yapabiliyor mu? Kiracı hangi tadilatları yapabiliyor? İşte kiracının tadilat yapması ile ilgili hükümler...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Kiracısı kirayı ödemeden çıkan ev sahibinden isyan: Evde bomba patlamış gibi, tadilat masrafı 150 bin TL'yi geçti!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, kiracı mağduru olan vatandaşlar da yaşadıkları mağduriyeti sosyal medya üzerinden paylaşıyor.  

Tadilat nedeni ile kiracı evden çıkarılabilir mi?

Mülk sahipleri tadilat nedeni ile kiracının evden çıkarılıp çıkarılmayacağını sorguluyor. Peki, Tadilat nedeni ile kiracı evden çıkarılabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Yargıtay'dan kiracılara müjdeli karar: Tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek!

Yargıtay, kiracıları sevindirecek bir karara imza attı. Kiralanan yapıların tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek. İşte ayrıntılar...

Kiracı ve ev sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapmak yeterli, tazminat yolu

Kiracı, ev sahibi milyonları ilgilendiren gelişme. Kiracı içinde oturduğu eve tadilat yaptırırsa ve değerinin artmasını sağlıyorsa, mal sahibinden dairenin değer artışı oranı kadar talepte bulunabilmekte. Peki bu nasıl yapılacak? İşte cevabı

8 milyon kiracıya kötü haber! Ev sahiplerinin yeni oyununu duyunca çok şaşıracaksınız!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı kavgalarına bir yenisi daha ekleniyor. Ev sahipleri şimdi de tadilat bahanesiyle kiracılarını çıkarmaya çalışıyor. İşte detaylar...

Kiracı hangi durumlarda tahliye edilebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Aralık 2018’de şimdi oturduğum eve kiracı olarak girdim. Yaklaşık 60 bin TL‘lik tadilat yaptırdım. Ev sahibim tadilat ödemelerine karışmayacağını belirtmişti. Ev sahibim Haziran'da evi boşaltıp boşaltamayacağımı soruyor. Kiracı olarak haklarım nedir?' sorusunu cevapladı.

Kiracı tadilat hakları!

Kiralama süreci içerisinde ev sahibi de meskende tadilat yapabileceği gibi kiracının da tadilat hakkı bulunuyor. Peki, kiracı tadilat hakları nelerdir? İşte kiracının tadilat hakkı..

Kiracı evde izinsiz tadilat yaparsa ne olur?

Mal sahibi kiraya verdiği evde yenilik ve değişiklikler yapabiliyor. Peki, kiracı evde değişiklik yapabilir mi? Bu değişiklik için izin alması gerekir mi? Kiracı evde izinsiz tadilat yaparsa ne olur?

Kiracı evde tadilat yapabilir mi?

Borçlar Kanunu gereğince, kiraya veren, kiralananda, kira sözleşmesinin feshini gerektirmeyen ve kiracıdan katlanması beklenebilecek olan yenilik ve değişiklikler yapabilir. Peki, kiracı evde tadilat yapabilir mi?

Kiracının apartman giderlerinden sorumluluğu!

Kiracının apartman giderlerinden sorumluluğu nedir? Apartmanda kalıcı bir değişiklik veya tadilat yapılması durumunda bu giderleri kiracı mı öder, ev sahibi mi öder? İşte kiracının apartman giderlerinden sorumluluğu...

Kiracı tadilat Haberi

Kiracı tadilat

Kiracı evde tadilat yapabilir mi?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, kiraya veren, kiralananda, kira sözleşmesinin feshini gerektirmeyen ve kiracıdan katlanması beklenebilecek olan yenilik ve değişiklikler yapabilir.


Bu yenilik ve değişikliklerin yapılması sırasında kiraya veren, kiracının menfaatlerini gözetmekle yükümlüdür. 


Kiracının, kira bedelinin indirilmesine ve zararının giderilmesine ilişkin hakları saklıdır. Peki, kiracı evde tadilat yapabilir mi? Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?


Borçlar Kanunu gereğince, kiracının evde tadilat veya değişiklik yapması için kiraya verenin yazılı rızasını alması gerekiyor. Kiracı tarafından yapılabilecek değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:


Kiracı tarafından

MADDE 321- Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasıyla kiralananda yenilik ve değişiklikler yapabilir.


Yenilik ve değişikliklere rıza gösteren kiraya veren, yazılı olarak kararlaştırılmış olmadıkça, kiralananın eski durumuyla geri verilmesini isteyemez.


Kiracı, aksine yazılı bir anlaşma yoksa, kiraya verenin rızasıyla yaptığı yenilik ve değişiklikler...