28 / 03 / 2024

kiracı temizlik masraflarını öder mi

kiracı temizlik masraflarını öder mi

Taşınmaz mal kiralayan kiracı, kiralananı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlü oluyor. Peki, kiracının bakım yükümlülüğü nedir?

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar hız kesmeden devam ederken, kira tespit davası masraflarını kimlerin ödeyeceği de merak ediliyor. İşte ev sahipleri ve kiracılar tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...

Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Son dönemde kira anlaşmazlığı yaşayan mülk sahibi ve kiracılar, kira tespit davası için harekete geçiyor. Peki, Kira tespit davası masraflarını kim öder? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Eve hasar veren kiracı hasar masrafını ne zaman ödemek zorunda?

Bir kiracının konuta zarar vermesi halinde hasar masrafını ne zaman ödeyeceği merak ediliyor. Kiracı hasar masrafını hemen karşılamak zorunda mı? Ne zaman ödemek zorunda? İşte detaylar...

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı krizi dur durak bilmiyor! Tahliye davalarında şok eden detay! Siz de kontrol edin, mağdur olmayın!

Konut sahibi ve kiracı sorunları gün geçtikçe resmen artıyor. Kiracısını evinden çıkarmak isteyen ev sahipleri kiraya astronomik zamlar uyguluyor. Yasal haklarını kullanmak isteyen kiracılar tahliye davalarıyla karşılaşıyor. İşte tahliye davaları ile ilgili merak edilenler...

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi insanlara verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında kira yardımlarının da yapılmaya başlandığını duyurdu. Bu duyurunun ardından kiracılar kaymakamlıklara akın edecek! Çünkü 700 ile 1500 TL ödeme yapılacak!

Konut kredilerinde limit yükseldi! Ev alacaklar hemen bakın! Sigorta masraflarından tasarruf edebilirsiniz!

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi kullanılabilecek üst limitin artmasıyla, hayat sigortalı kredi teklifi seçeneğiyle başvurmayı tercih eden tüketicilerin sigorta masraflarının da arttığını söyledi.

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? 5 yıl sonra kiracı çıkarılabilir mi?

Kiracılar, kiraladıkları konutla ilgili birtakım sorunlar yaşayabilir. En çok kafa karıştıranda hangi masrafların kiradan düşürülebileceğidir. İşte bu konuda merak edilenler!

kiracı temizlik masraflarını öder mi Haberi

kiracı temizlik masraflarını öder mi

Kiracının bakım yükümlülüğü nedir?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Taşınmaz mal kiralayan kiracı, kiralananı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlü oluyor.


Kiracının bu yükümlülüğüne aykırı davranması durumunda kiraya veren, konut ve çatılı işyeri kirasında, en  az otuz gün süre vererek, aykırılığın giderilmesi, aksi takdirde sözleşmeyi feshedeceği konusunda yazılı bir ihtarda bulunur. Diğer kira ilişkilerinde ise, kiraya veren, kiracıya önceden bir ihtarda bulunmaksızın, yazılı bir bildirimle sözleşmeyi hemen feshedebilir.


Konut ve çatılı işyeri kirasında, kiracının kiralanana kasten ağır bir zarar vermesi, kiracıya verilecek sürenin yararsız olacağının anlaşılması veya kiracının bu yükümlülüğe aykırı davranışının...