19 / 04 / 2024

kiracılar hangi şartlarda çıkarılabilir

kiracılar hangi şartlarda çıkarılabilir

Son zamanlarda kira fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle eski kiracılarını çıkarıp yerine aynı evi iki katı fiyatla kiraya veren konut sahipleri çoğaldı. Avukat Mahir Orak, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Kiracılar dikkat! Ev sahibine hakaret eden kiracıya ne olur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve sonrasında oluşabilecek olumsuz mahkeme süreçleri ve yeni hukuki kaideleri de gündeme getiriyor. Buna göre, bir kiracı ev sahibine hakaret ederse hangi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir? Konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Kiracılar uyanık olun! Evden çıkarken depozitoyu alamayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan diyaloglar ve sıkıntılar, kira artış anlaşmazlıkları, aidatta yaşanan sorunlar bu konunun gündemdeki yerini sıcak tutmasını sağlıyor. Bir kiracı evi boşaltırken hangi durumlarda depozitosunu geri alamaz işte merak edilenler.

Ev sahipleri ile kiracıların bitmeyen tahliye tartışması: Bu 4 maddeye aman dikkat!

Binlerce konut sahibi ve kiracı, hangi şartlarda tahliyenin söz konusu olabileceğini merak ediyor. Hukukbil isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından tahliye şartlarını tek tek sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kiracılar aman dikkat! 10 sene dolduğunda evden çıkarılabilir misiniz? SON DAKİKA ŞOKU! 

Milyonlarca ev sahibi ile kiracı, kira zammı ve tahliye konularında anlaşmazlık yaşıyor. Peki kira sözleşmesinde 10 yıl tamamlandığında kiracı hangi şartlarda tahliye edilebilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Ev sahibi kiracıyı kaç yıl sonra çıkarabilir? Kiracı hangi şartlarda ve nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ve kiracıların bilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bir mülkü kiraya veren ve aynı şekilde kiralayan hakları nelerdir? İşte detaylar!

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

Hangi şartlarda kiracı tahliye edilir? Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı?

Kiracıların, oturdukları konuta dair akılarına takılan bazı hususlar vardır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? 5 yıl sonra kiracı çıkarılabilir mi?

Kiracılar, kiraladıkları konutla ilgili birtakım sorunlar yaşayabilir. En çok kafa karıştıranda hangi masrafların kiradan düşürülebileceğidir. İşte bu konuda merak edilenler!

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kiracılar evi hangi şartlarda tahliye edebilir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları vardır. Kimisi bu haklarını biliyor kimisi ise bilmiyor. İşte kiracıların bilmesi gereken belli başlı hususlar!

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kontratsız kiracı oturtmanın cezası nedir?

Kiracılar, kiraladıkları evde bir sorun ile karşılaştığında ne yapmalıdır? İşte kiralanan eve dair sorulan sorular!

Kiracıların çoğu bunları bilmiyor! Ev sahibi hangi hakla kiracıyı çıkarabilir?

Kiracılar, ev sahiplerinin ne zaman tahliye isteyebileceğini araştırıyor. Hangi durumlarda tahliye davası açılır? Bu sıklıkla araştırılıyor. İşte detaylar!

kiracılar hangi şartlarda çıkarılabilir Haberi

kiracılar hangi şartlarda çıkarılabilir

Son zamanlarda kira fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle eski kiracılarını çıkarıp yerine aynı evi iki katı fiyatla kiraya veren konut sahipleri çoğaldı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut sahibinin sözleşme süresi bitmeden evi tahliye etmesi kolay değil. Tahliye için haklı sebeplerinin bulunması gerekli. Avukat Mahir Orak, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

3 YOLU VAR

Kontrat süresi bitmeden kiracının tahliye edilemeyeceğine vurgu yapan Avukat Mahir Orak, şunları kaydetti: 

“Sözleşme bitmeden kiracının çıkarılması söz konusu olamaz. Ev sahibinin bunu yapabilmesi için haklı nedenleri olmalı. Bu nedenler başında kira borcunu ödemediği için temerrüde düşürülmesi ve sonrasında tahliye davası açılması geliyor. Kiracıya noterden ödeme için ihtar gönderilip 30 gün süre verilmek zorunda. Bu süre geçtikten sonra hâlâ ödeme yoksa tahliye davası veya icra takibi...