19 / 04 / 2024

kiracılar vergi öder mi 2021

kiracılar vergi öder mi 2021

1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla konutlar ile iş yerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları da belirlendi. İşte o rakamlar...

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracıların eline düşmeyin...

Günümüzde kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar artarak devam ediyor. Kiracılar ile ev sahipleri arasında yeni bir döneme girildiği kaydedildi. Ev sahipleri kiracıları bugüne kadar sıkıştırırken şimdi vergi cezası nedeni ile ev sahipleri kiracıların peşinde...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar hız kesmeden devam ederken, kira tespit davası masraflarını kimlerin ödeyeceği de merak ediliyor. İşte ev sahipleri ve kiracılar tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiralardaki artış sürerken, kiracılar konut ya da binaya ilişkin ek masraflarla da karşılaşabiliyor. Peki kiracı, hangi masrafları öder, hangi masraflar kiradan düşebilir? İşte ayrıntılar..

Capitol'den kiracılarına yüzde 50'ye ek yüzde 25 indirim desteği!

2020 Temmuz ayından itibaren kiracılarına yüzde 50 indirim yapan Capitol, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları kapsamında ekstra yüzde 25 indirim yapma kararı aldı...

Aydın Büyükşehir kepenk indiren kiracılarından kira almayacak!

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kovid-19 salgını sürecinde kepenk indiren kiracılarından kira almayacağını açıkladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz” dedi.

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracılarına kira desteği verecek!

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracıların geçmiş borçlarını kapatması veya ödeme planına bağlamaları şartıyla ve her bir kiracı özelinde değişen şekil ve tutarlarda kira desteği sağlanması hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü'ne yetki verildi. 

Kiracılar desteklerden memnun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destekler, kiracıları ve mülk sahiplerini sevindirdi. Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, düzenlemenin pandemi sürecinde zorluk yaşayan kiracılara can suyu olacağını söyledi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte o rakamlar!

Ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından açıklandı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Tolgahan Sayışman kiracılarından kira almadı!

Yakışıklı oyuncu Tolgahan Sayışman, pandemi nedeniyle kiracılarından kira almadı.

Bursa Büyükşehir'den kiracılarına kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "İş yerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarımızdan kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücretlerini almayacağız" ifadelerini kullandı.

Akiş GYO, Aralık ayında AVM kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO tarafından Akbatı ve Akasya AVM'de bulunan kiracılarına, Aralık ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere kira desteği sağlayacak.

AVM kiracıları ikinci dalgayı nasıl karşıladı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında ikinci dalga yaşanıyor.  İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, yaptığı açıklamada AVM'de faaliyet gösteren kiracıların ikinci dalgayı hazırlıklı karşıladıklarını dile getirdi. 

kiracılar vergi öder mi 2021 Haberi

kiracılar vergi öder mi 2021

Ev veya iş yeri sahipleri taşınmaz mallarını kiraya verdiklerinde vergi mükellefi kiracı olur ve ödenmemiş vergilerden gayrimenkul sahibi değil; o gayrimenkulü kullanan kişi sorumlu tutulur. 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla konutlar ile iş yerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları da belirlendi. İşte o rakamlar...

A Haber'de yer alan habere göre; çöp vergisi olarak da bilinen çevre ve temizlik vergisi, tüm konut, iş yeri ve diğer yapıları kullananların ödemekle zorunlu olduğu bir vergi türüdür. Vergi bedeli, meskenlerde su faturasına yansıtılır. İş yerleri sahiplerininse her yıl iki taksit şeklinde belediyeye vergiyi ödemesi gerekmekte. 

Kanunda belirtilen bazı kurumlar bu vergiden muaf sayılır. Vergiler apartman, site, toplu konut gibi meskenlerde hane başına alınır, her konut sakini kendi vergisini ödemekle yükümlü....