20 / 04 / 2024

kiracıların kentsel dönüşüm kira yardımı

kiracıların kentsel dönüşüm kira yardımı

Anlaşma ile tahliye edilen binaların maliklerine, kiracılarına devlet bazı yardımlarda bulunuyor. Peki, kiracılar için kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Ev sahipleri dikkat! Kiracıların ev sahiplerine yeni oyunu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor ve gündemdeki yerini de koruyor. Buna göre, kira zammı meselesinde adeta köşe kapmaca yaşanırken bu sefer ev sahiplerinin değil kiracıların kira zammı ile ilgili yaptıkları gündem oldu.

Avcılar'a kentsel dönüşüm müjdesi: 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da yeni projelerini peş peşe açıklıyor. AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projesi vererek, ilçede dönüşüm çalışmalarının 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Ev sahipleri ile kiracıların kavgası niçin bitirilemiyor? 

Ülke genelinde ev sahibi ve kiracılar arasındaki kavgalar her geçen gün artarak devam ediyor. Peki ev sahipleri ile kiracıların kavgasını bitirmek çok mu zor? Niçin bitirilemiyor? 

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracıların eline düşmeyin...

Günümüzde kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar artarak devam ediyor. Kiracılar ile ev sahipleri arasında yeni bir döneme girildiği kaydedildi. Ev sahipleri kiracıları bugüne kadar sıkıştırırken şimdi vergi cezası nedeni ile ev sahipleri kiracıların peşinde...

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar ve tahliye şartları şu sıralar gündemden düşmüyor. Peki iyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü?

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 

Adana'da bir ev sahibi kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek kiracı adaylarına dilini, dinini, ırkını ve hangi mezhepten olduğunu sordu. Kiracı bu olay üzerine şikayette bulunarak, ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

Kiracıların başı ev sahipleri ile dertte! Ev sahipleri kiracılarını çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar gittikçe büyümeye başladı. Ev sahipleri yüzde 25 sınırına uymadan kira artışlarına devam ederken kiracılar yüksek kiralar altında ezilmeye başladı. Ev sahipleri şimdi de kiracılarını istediği zaman çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi

Kiracıların başı fahiş kiralarla dertte! Çürük raporlu evlere 13 bin TL, 4 bin 125 TL'lik eve 30 bin TL isteniyor!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira zammı tartışması büyüyor. Kiracılar çözümü mahkemeden ararken, fahiş kiralardan sık sık şikayet ediyor. İşte kiracıların anlattıkları...

kiracıların kentsel dönüşüm kira yardımı Haberi

kiracıların kentsel dönüşüm kira yardımı

Kiracılar için kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında kira yardımı ödemesi yapılan malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi gerçek veya tüzel kişiler oluyor. Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan  binaların maliklerine, kiracılara ve yıkılan riskli bina da işyeri bulunanlara geçici konut veya işyeri tahsisi ya da bankalardan kullanılacak krediler için faiz desteği yapılabiliyor. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı bedelleri Çevre ve Şehircilik tarafından her yıl yeniden belirleniyor. Kira bedelleri her yıl Türkiye İstatistik Kurumu'nun, tüketici fiyatları endeksi oranına göre güncelleniyor. 


Kentsel dönüşüm kapsamında olan dairenin kiracısına bir seferlik taşınma yardımı sağlanıyor. Taşınma masrafları dikkate alınarak verilen bu yardım, başvuru dilekçesi sonrasında alınabiliyor. 


Kentsel dönüşüm taşınma yardımı için gerekli belgeler:

Konut Kiracıları İçin..

1.      Ek-2 Başvuru Formu...