19 / 04 / 2024

kiracının sorumlu olduğu hasarlar 2021

kiracının sorumlu olduğu hasarlar 2021

Yargıtay, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi kararına göre, kiracı, gayrimenkuldeki kullanımdan yaşanan eskime ve bozulmadan sorumlu tutulamayacak...

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Altın mı, dolar mı, bitcoin mi, borsa mı? 100 bin TL son 5 senede hangi yatırımla kaç para oldu? 

En mantıklı yatırım aracının hangisi olduğu yatırımcılar tarafından sık sık araştırılıyor. 223,3 bin takipçili Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından son 5 senede 100 bin TL'nin hangi yatırımla ne kadar olduğunu tek tek açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

10 bin TL son 2 senede hangi yatırımla kaç para oldu? Dolar, altın ve hisseler...

En mantıklı yatırımın hangisi olduğu yatırımcılar tarafından merakla araştırılıyor. 555,9 bin takipçili Borsa İzinde isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından son 2 senede 10 bin TL'nin hangi yatırımla ne kadar olduğunu tek tek açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor!

ABD'de milyarderlerin San Fransisco'nun kuzey bölgesine şehir kuracağını açıklaması üzerine gözler zenginlerin kendilerine kurmaya başladığı şehirlere çevrildi. İçlerinde Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor. İşte ayrıntılar...

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Arter binası LEED Altın Sertifikası'nın sahibi oldu!

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter'in 2019 yılında taşındığı Dolapdere'deki binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu.

Ev sahibi ve kiracının merak ettiği detay! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kiradan düşer mi?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemi de meşgul ediyor. Bu kapsamda, kiracıların evlerde yaptıkları bazı tadilatların masrafları ev sahipleri arasında sorun olduğu bilinmekte. Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait oluyor, işte merak edilen detaylar...

Kiracı olduğu evi günlük kiralayana 100 bin TL ceza!

Konut kira fiyatlarının yükselmesinin ardından kiracı olduğu evi, başkalarına günlük kiraya verip, kazanç elde edenlere 100 bin lira ceza kesilecek. 

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerin olduğu teklif TBMM Genel Kurulu’nda!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin olduğu "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin ilk bölümündeki 11 madde kabul edildi.

KKTC, paundla kiralamanın yeni gözdesi oldu! Yüzlerce proje yükseliyor!

Avrupalı konut alıcısı rotayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne çevirdi. Evlerin dövizle yüzde 40-50 değer kazancıyla son üç senede yaklaşık 1,5 milyar pound geldiği öngörülürken, Türklerin oranının yüzde 3-5’le sınırlı olduğu ifade ediliyor.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor: Kiracısı olduğunuz ev satılırsa işte bu haklara sahipsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında en merak edilen konulardan bir de ev satılırsa kiracının haklarının neler olduğu sorusu oldu. Peki, kiracısı olduğunuz ev satılırsa haklarınız neler olur? İşte detaylar..

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın, 21-27 Ağustos haftasında, günlük ortalama 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri olduğunu açıkladı.

kiracının sorumlu olduğu hasarlar 2021 Haberi

kiracının sorumlu olduğu hasarlar 2021

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı.

Gayrimenkulünü iş yeri olarak kiraya veren bir vatandaş, kiracının projeye aykırı olarak değişiklikler yaptığını ve her türlü bakım işletme ve onarımın kiracıya ait olduğunu ileri sürerek Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Davacı mülk sahibi, davalı ile aralarında kira sözleşmesi olduğunu belirtti. Sözleşmede, kiracının iş yerinde projeye aykırı birçok değişiklikler yaptığını söyleyen mülk sahibi; kira sözleşmesinde kiralanan mülkteki her türlü bakım, işletme, onarım ve hasar işlerinin kiracı tarafından karşılanacağının ifade edilmesine rağmen kiracının hasarları karşılamadığını belirtti. 

Mahkemede ifade veren davalı kiracı ise kiralanan taşınmazın teknik üniversite öğretim görevlilerince yapılan inceleme sonucunda binaya güçlendirme yapılması veya yeniden yapılması gerektiği yönünde rapor alındığına dikkat çekti. 

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, davalının hor kullanma tazminatına...