19 / 04 / 2024

kiracının verdiği depozito

kiracının verdiği depozito

Depozito, taşınmaz kiralama aşamasında taşınmaz sahibinin kiracısından talep ettiği güvence bedeli olarak nitelendiriliyor. Peki, kiracının verdiği depozito iadesi hangi durumlarda mümkün oluyor? Hangi durumlarda iade edilmiyor?

Kiracının depozito hakkı!

Kiralama işlemleri sırasında, kiracının ev sahibine "depozito" bedeli ödeyerek güvence vermesi gerekiyor. Kiracının depozito hakkı ile ilgili hükümlere göre kiralama süresinin sonunda depozito iade ediliyor...

Bankalarda faiz yarışı kızıştı! Bir bankanın 1 milyon TL için verdiği aylık faiz 40 bin TL'ye dayandı!

Bankalarda faiz yarışı giderek kızışırken, bir bankanın 1 milyon TL için verdiği aylık faiz 40 bin TL'ye dayandı. Peki mevduat faizlerinde yeni ay itibarıyla son durum ne? İşte banka banka mevduat faizleri Mart 2024...

Kiracı mağduru ünlü doktordan uyarı: Kiracınızla problem yaşamamak için bunlara dikkat edin!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "İleride kiracınızla problem yaşamamak için bunlara mutlaka dikkat edin" diyerek önemli bilgiler verdi. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Altın almak için doğru zamanı bekleyenler dikkat! Hatice Kolçak açık açık tarih verdi!

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, sosyal medya hesabı X'ten altın almak için doğru zamanı bekleyenlere müjdeli haberi verdi. Kolçak tarih vererek yatırımcılara seslendi. İşte o paylaşım...

Ev sahiplerine ek vergiye EVSİAD'tan tepki! Siyasetçilere 'Kiracını Tanı Formuyla' cevap verdi!

EVSİAD sosyal medya hesabı X'ten ev sahiplerine ek vergi konusundaki tepkisini siyatsetçilere 'Kiracını Tanı Formuyla' gösterdi. 

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Altın Kahini İslam Memiş altın almak için bekleyenlere tarih verdi!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın almak için bekleyenler uygun zamanı açıkladı. Memiş, piyasaları değerlendirerek yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracınız aidatı ödemiyorsa evinizden olabilirsiniz... 

Kiracının ödemediği aidatlar ile diğer borçlar sebebiyle ortak yaşamın finanse edilmesi çekilemez bir duruma geldiyse, mülk sahibinin evi elinden gidebilir....

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

'Gram altın tarafında kazan dibi, sıyırdın sıyırdın' diyen İslam Memiş 15 gün sonrası için rakam verdi

Altın fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar için Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 'Gram altın tarafında kazan dibi, sıyırdın sıyırdın' diyerek, gram altında 15 gün sonrası için rakam verdi.

Kiracıların başı ev sahipleri ile dertte! Ev sahipleri kiracılarını çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar gittikçe büyümeye başladı. Ev sahipleri yüzde 25 sınırına uymadan kira artışlarına devam ederken kiracılar yüksek kiralar altında ezilmeye başladı. Ev sahipleri şimdi de kiracılarını istediği zaman çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

Dev firma resmen iflasını verdi. Müşterileri şaştı kaldı. Herkes karar açıklanınca şok oldu

Bursa'da köklü tekstil firmaları arasında yer alan bir firma iflasını verdi. Yıllardan bu yana firma ile iş yapan müşterileri ise şaşkına döndü.

kiracının verdiği depozito Haberi

kiracının verdiği depozito

Kiracının verdiği depozito iadesi!

Depozito, taşınmaz kiralama aşamasında taşınmaz sahibinin kiracısından talep ettiği güvence bedeli olarak nitelendiriliyor. Bu güvence bedeli, kiralama boyunca herhangi bir problem yaşanmaması halinde kiracıya iade ediliyor. 


Bu depozito bedeli, kiralanan taşınmaz malda hasar tespit edilmesi ve son kiranın ödenmemesi gibi olumsuz durumları için güvence oluyor. Kiralamanın sona ermesi halinde, herhangi bir sorun yaşanmaması durumunda kiracıya bu depozito iade ediliyor.


Borçlar Kanunu kapsamında yer alan depozito bedeli esaslarına göre,  taşınmaz mal sahibi kiracısından en fazla üç aylık kira bedeli miktarında depozito isteyebiliyor. Bu depozito bedeli de kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere vadeli bir tasarruf hesabına yatırılıyor. 


Kiracının depozito hakkı

MADDE 342- Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak...