16 / 04 / 2024

kiracıya taşınma yardımı nedir

kiracıya taşınma yardımı nedir

Kentsel dönüşüm sürecinde anlaşma ile tahliye edilen kiracılara devlet bir takım finansal destek sağlıyor. İşte, kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı 2015!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni malikin kiracıya ihtar çekmesi şart mı?

Ev sahipleri kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken yeni malikin kiracıya ihtar çekmesinin şart olup olmadığı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli aylığında flaş zam! Şimdi bu rakamlara bakın! Tek tek belli oldu!

65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli aylığı da dahil olmak üzere Ocak ayında pek çok sosyal destek ödemesine zam yapılacak. Peki hangi sosyal destek kaç TL olacak? İşte açıklanan o rakamlar...

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Şimdi rakamlara göz atın!

Sosyal destek ödemelerine Ocak ayında gelecek zam merakla bekleniyor. 65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı tutarlarının Ocak zammıyla kaç TL olacağı belli oldu. İşte merak edilen o rakamlar...

Aile Bakanlığı'ndan aile başına geri ödemesiz en düşük 35 bin TL yardım! Başvuru şartları peş peşe belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen devlet destekleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayat koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan önemli bir sosyal yardım programını içeriyor. Bu programlardan "Devlet Barınma Yardımı" maddi sorun yaşayanlara geri ödemesiz hibe para desteği veriliyor.

7 milyon kiracıya düşük faizle konut müjdesi! Teslime yakın konut projeleri de kampanyaya dahil olacak mı?

Fahiş kira artışları ile beraber barınma problemi adeta krize dönüşürken, hükümetin düşük faizli, 180 ay vadeli kampanya mesajı 7 milyon kiracıya konut sahipliği için resmen umut oldu.

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımında zam depremi! Kimin maaşı kaç TL? Şimdi rakamlara bakın! 

Sosyal destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar, maaşlarının kaç lira olduğunu sık sık araştırıyor. 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı zamlı rakamları tek tek açıklandı. İşte merak edilen o rakamlar...

65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli maaşı alanlar şimdi göz atın! Yeni maaşınız belli oldu! 

Temmuz ayında emekli ve memur maaşı başta olmak üzere, 65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli maaşı gibi sosyal desteklere de zam geldi. Peki 65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli maaşı ne kadar oldu? 

Ankara'da emekliler için yepyeni bir dönem başlıyor! Mansur Yavaş'tan sosyal yardım müjdesi!

2023 Temmuz ayında yapılan zam, emekli maaşlarından memnuniyetsizlik yarattı, çünkü yüksek enflasyon nedeniyle emeklilerin geçim sıkıntısı arttı. Ancak, ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan sevindiren bir haber geldi: ABB, geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere yardım eli uzatıyor. 

65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli aylığı zamlı maaşları tek tek açıklandı! Şimdi bu yeni rakamlara bakın!

Binlerce vatandaş sosyal destek ödemelerine gelen zamları merak ediyor. Peki yeni zamlı 65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli aylığı kaç TL oldu? 

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli aylığı, kıdem tazminatı, hasta yardımı kaç TL oldu? Son dakika rakamları geldi! 

Memur maaşlarında yaşanan artış, kıdem tazminatından sosyal destek ödemelerine kadar birçok kalemi de etkiliyor. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım, engelli aylığı, kıdem tazminatı, hasta yardımı kaç TL oldu? İşte yeni zamlı 2023 ödemeleri...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımına bu ay tam bu kadar zam geliyor! Şimdi rakamlara bakın! 

Emekli ile memur maaş zam oranlarının belli olmasının ardından, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı ödemeleri merak konusu oldu. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı 2023 Temmuz zammıyla kaç TL olacak? 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı yeni zamla tam bu kadar olacak! Hangi maaş kaç TL? Şimdi bakın!

Milyonlarca kişinin maaşını etkileyecek asgari ücret Temmuz zammı resmen açıklandı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı da Temmuz'da artacak. Peki hangi maaş kaç TL olacak? 

kiracıya taşınma yardımı nedir Haberi

kiracıya taşınma yardımı nedir

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı 2015!

Bakanlık, kentsel dönüşümden faydalanan ve bağımsız bölümünü tahliye eden kişilere bazı finansal destekler sağlıyor. 6306 sayılı kanun esaslarına göre anlaşma ile tahliye edilen kiracılarında bu yardımlardan faydalanma hakkı bulunuyor. 


Anlaşma ile tahliye edilen veya yıktırılan binaların, malikleri ve kiracıları  sınırlı ayni hak sahibi olarak bu binaları kullananlar Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında yapılan yardım ve desteklerden faydalanabiliyor.


Kanunda belirtilen yardım ve desteklerden faydalanabilmenin şartı riskli binanın anlaşma ile tahliye edilmesi olarak karşımıza çıkıyor.


Kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabiliyor. Kiracıların konut satın almak istemeleri halinde Bakanlık ile protokol imzalayan bankalardan alınacak kredilere faiz desteği verilebiliyor. 


6306 sayılı kanun uygulama yönetmeliğinde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde kiracılara, defaten 1470 TL taşınma yardımı yapılabiliyor. 


Kiracı...