29 / 03 / 2024

kiracıya yüzde kaç zam yapılacak

kiracıya yüzde kaç zam yapılacak

Gayrimenkul kira sözleşmesi Kasım ayında yenilenen kiracılara, yıllık zam yapılacak. Peki, Kiracıya Kasım 2017'de yüzde kaç zam yapılacak?

2017 Ekim ayında kiracıya yüzde kaç zam yapılacak?

Kira zam hesaplamasında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Peki, 2017 Ekim ayında kiracıya yüzde kaç zam yapılacak?

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, ev sahibi yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracının elektriğini kestirdi.

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Vakıflar'dan kiracıya yüzde 900 zam! Kasım 2023'te 1.125 TL olan evin kirası şimdi 10 bin TL!

Vakıflar, Ankara'da bir konuta yaptığı fahiş kira zammıyla gündeme geldi. Yüzde 900'lük zammın kamu yararına olduğu ve yıkılan kültür varlıklarının ihyası için kullanılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar... 

Ev sahipleri zengin, kiracılar yoksul mu? Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a yüzde 25 zam sınırı tepkisi!

Ev sahipleri, sosyal medya üzerinden sık sık kiracılarıyla yaşadıkları anlaşmazlıkları dile getiriyor. Peki yüzde 25 kira sınırı adil mi? İşte mağdur bir ev sahibinin X hesabından yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Otomobil fiyatları yüzde kaç düştü? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Otomobil fiyatlarında düşüş başladı. Geçtiğimiz günlerde Bakan Bolat da konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Peki piyasanın gerçeği ne? Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından "İkinci elde otomobil fiyatlarının yüzde 30 gerilediği iddia ediliyor. Doğru mu?" sorusunu sordu. İşte cevaplar...

Diyarbakır'da 15 adet arsa ve arazi satılıyor: Yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle!

Diyarbakır Ergani Milli Emlak, Diyarbakır Ergani'de yer alan 15 adet arsa ve araziyi yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Diyarbakır Ergani'deki arsa ve arazilerin büyüklükleri ne kadar? Fiyatları kaç TL? 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Ocak 2024 zammında son dakika! Emekliler yüzde kaç zam alacak? 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri Ocak 2024 zammı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki emekliler yüzde kaç zam alacak? 

İş yeri kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı, her sene için TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) gibi ekonomik göstergelere göre belirleniyor. Peki, kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

Son dakika: BUDO'ya yüzde 20 zam geldi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BURULAŞ, Mudanya-İstanbul arasında işlettiği deniz otobüsü bilet fiyatlarına yüzde 20 zam yaptı.

Kiracı ve ev sahiplerinin en çok merak ettiği konu, yüzde 25 kira zammı sınırlaması ne zaman kaldırılacak?

Ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getiren yüzde 25 kira zammı sınırlaması ne zaman sona erecek merak konusu. İşte haberin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan indirim çağrısı yapmıştı! O çağrıya bu marketler de cevap verdi! Ayçiçek yağı yüzde 15 düştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim çağrısına MODOKO ve KARADENİZBİRLİK de katıldı. Buna göre, MODOKO yüzde 20 indirimli satılan mobilya fiyatlarının yılsonuna kadar aynı kalacağını duyurdu. KARADENİZBİRLİK de ayçiçek yağına yüzde 12-15 indirim yaptı.

MHR GYO halka arz oluyor! Halka açıklık oranı yüzde kaç olacak?

MHR GYO halka arz olacağı öğrenildi. Halka arzın ardından MHR GYO'nun halka açıklık oranının ise yüzde 25 olacağı belirtildi.

kiracıya yüzde kaç zam yapılacak Haberi

kiracıya yüzde kaç zam yapılacak

Kira sözleşmesi Kasım ayında yenilenen kiracılara, mal sahipleri senelik zam yapacak. Yapılacak bu zam konutlarda enflasyon oranlarında hesaplanacak. İşyerinde ise sözleşmede belirtilen oranlarda artış yapılabilecek.

Bilindiği üzere Borçlar Kanunu ile kira artış sınırı üretici fiyat endeksi oranları ile sınırlanıyor. Ancak bu uygulama 2020 yılına kadar işyerleri için uygulanmıyor. Bu tarihe kadar işyerindeki kiracıya sözleşmeye bağlı kalmak şartı ile istenilen oranlarda zam yapılabiliyor.

Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranlarını her ay Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor. Kasım ayında kullanılacak oranlar dün açıklandı. Peki, kiracıya Kasım 2017'de yüzde kaç zam yapılacak?

Kasım 2017'de kiracıya yüzde kaç zam yapılacak?


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,71, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,66 bir önceki yılın...