26 / 04 / 2024

Kiracıya Kasım 2017'de yüzde kaç zam yapılacak?

Kiracıya Kasım 2017'de yüzde kaç zam yapılacak?

Gayrimenkul kira sözleşmesi Kasım ayında yenilenen kiracılara, yıllık zam yapılacak. Peki, Kiracıya Kasım 2017'de yüzde kaç zam yapılacak?



Kira sözleşmesi Kasım ayında yenilenen kiracılara, mal sahipleri senelik zam yapacak. Yapılacak bu zam konutlarda enflasyon oranlarında hesaplanacak. İşyerinde ise sözleşmede belirtilen oranlarda artış yapılabilecek.

 

Bilindiği üzere Borçlar Kanunu ile kira artış sınırı üretici fiyat endeksi oranları ile sınırlanıyor. Ancak bu uygulama 2020 yılına kadar işyerleri için uygulanmıyor. Bu tarihe kadar işyerindeki kiracıya sözleşmeye bağlı kalmak şartı ile istenilen oranlarda zam yapılabiliyor.

 

Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranlarını her ay Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor. Kasım ayında kullanılacak oranlar dün açıklandı. Peki, kiracıya Kasım 2017'de yüzde kaç zam yapılacak?

 

Kasım 2017'de kiracıya yüzde kaç zam yapılacak?


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,71, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,66 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,28 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 14,47 artış gösterdi.

 

Kira artış oranı on iki aylık ortalamalar olduğu için Kasım ayında meskendeki kiracıya yüzde 14,47 oranında zam yapılabilecek.


TEFE TÜFE oranları Kasım 2017!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön