18 / 04 / 2024

Kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir

Kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi mükellefi kullanıcı oluyor. Peki, kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisini kim öder? İşte yanıtı...

Türkiye'de 31 milyon ev ve 6 milyon iş yerinin yüzde 20'si riskli! Yapılacak tek şey kentsel dönüşüm! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki riskli yapılarla ilgili konuştu ve yapılacak tek şeyin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

O ilimizde belediye birçok yeni işyerinin ihalesini yapıyor! 50 bin 700 TL’den başlıyor…

Belediye yeni sanayi iş yerinin satış ihalesini yapacağını duyurdu. İşte yatırımcıların merak ettiği detaylar…

Gölcük'te 52 iş yerinin satışı için ihale!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te yer alan 52 iş yerinin satışı için ihale gerçekleştirdi. 

Kentsel dönüşümle 775 bin 339 konut ve iş yeri yenileniyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,59 kentte  775 bin 339 konutun ve işyerinin yenilendiğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açelya Apartmanı için müfettiş görevlendirdi! 

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

İş yeri çevre temizlik vergisi 2021!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2021 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar oldu?

Depremde yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimde?

Deprem sebebiyle evi veya iş yeri yıkılan vatandaşların hukuki hakları nelerdir? Yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimdedir? İşte deprem sonrası haklar...

Datça’da ruhsat mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye giriyor!

Muğla´nın Datça ilçesinde, belediye tarafından verilen inşaat ruhsatlarının iptal edilmesine karşın eylem düzenleyen mağdurlar, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a tepkiliydi. Uçar'ın konunun çözümü için yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileriyle görüşeceği belirtildi.

Kanal İstanbul için hazırlanan çevre düzeni planı yargıya taşındı!

TMMOB'a bağlı 10 meslek odası, Kanal İstanbul projesinin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan işlemin hukuka aykırı olduğu kaydedilen dilekçede, “6306 Sayılı Kanun’un ilgili maddesi gereği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tanımlana

650 bin riskli konut ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirdik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "17 Ağustos depreminin acılarını unutmadık. Aynı acıların tekrarlanmaması için binalarımızın risk tespitini mutlaka yaptıralım, depreme birlikte hazırlanalım" şeklinde konuştu.

Bilecik Valiliğinden gölet çevresindeki iş yerinin yıkımı ile ilgili açıklama!

Bilecik Valiliği, Pelitözü Göleti çevresindeki mesire alanında yer alan iş yerinin yıkılmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

21 bin 147 belediye iş yerinin kirası ertelendi!

Kovid-19 sürecinde belediyelerin başlattığı yardım kampanyasının İçişleri Bakanlığının genelgesi nedeniyle yapılamadığını savunan "29 Haziran itibarıyla belediyelerimiz, 6 milyon 211 bin 978 aileye ayni yardım yaptılar. 21 bin 147 belediye iş yerinin kirası ertelendi'' dedi.

Kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir Haberi

Kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisi nasıl ödenir

Kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. İşyerleri için belediyeye gidilerek ödenen bu vergi, meskenkerde su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor.


Senede iki eşit taksit halinde ödenenen çevre temizlik vergisinde; İlk taksit Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksit ise Kasım ayında ödeniyor.


Kullanılmayan taşınmazlar için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Kullanılan taşınmaz malların ise vergi mükellefi kullanıcı oluyor. Peki, kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisini kim öder?


Kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisinden kiracı sorumlu oluyor. Taşınmazını kiraya veren mal sahipleri belediyeye bir dilekçe vererek kendi üzerlerindeki vergi sorumluluğundan kurtulmuş oluyor.


Dilekçe örneği


............. BELEDİYE BAŞKANLIĞINA 

                                     ...