26 / 04 / 2024

kiralanan dükkanı başkasının kullanması

kiralanan dükkanı başkasının kullanması

Kiracı olunan ancak kullanılmayan bir dükkanın bir süreliğine başkasına verilmesi halinde, tahliye hangi şekilde sağlanabilir?

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor! Artık minibüslerde de ödeme yapılabilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), minibüslerde İstanbulkart ile ödeme dönemini başlattığını duyurdu. Buna göre yapılacak olan uygulamada ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy ilçesinde hayata geçmiş oldu. Minibüs yolcuları da aktarma ve indirim avantajlarından faydalanabilecekler. 

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

Belediye, 13 arsa, 41 konut ve 15 dükkanı satışa çıkardı! Konutların fiyatı 2 Milyon TL’den başlıyor

Elazığ Belediyesi kentte 41 konut, 15 dükkan ve 13 adet arsa satışı yapacağını ilan etti. İşte satışlara ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Toplu taşımada yeni sistem devreye alınıyor! Artık başkasının kartını kullanamayacaksınız!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, başkentte toplu taşımada başkasının kartını kullanan vatandaşlara yönelik yeni sistemin devreye alınacağını duyurdu.

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladığını belirterek, paraya erişim zorluğu yaşayan ve ellerindeki gayrimenkulü satamayan vatandaşların konut, arsa, tarla, araba, hatta iş yerlerini değiş tokuş ettiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

TOKİ Aksaray projesiyle tek bir ilçeye 270 konut, 178 dükkan ve 126 ofis geliyor! Dev projenin ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Aksaray projesiyle tek bir ilçeye 270 konut, 178 dükkan ve 126 ofis geliyor. Dev proje yarın ihaleye çıkacak.

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Tapu bilgilerinin nereden nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Hatta bazı kişiler başka kişiler tarafından da merak eidliyor. Peki, başkasının tapu bilgileri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Goldman Sachs açıkladı! Fed faizleri 2024 Haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacak!

Fed faiz kararı ile ilgili kritik açıklama  ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'tan geldi. Goldman Sachs ekonomistleri Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacağını söyledi. 

Son Dakika tarih verildi: Kira davalarında zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor!

Adalet Bakanı Tunç, 1 Eylül'den itibaren kira davalarında zorunlu arabuluculuk döneminin başlayacağını söyledi. İşte Bakan Tunç'un konuya ilişkin açıklamaları...

Emlak Konut GYO Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkanın yapı ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkan olacak şekilde 260 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatlarının alındığı belirtildi. 

Piyasa dehası İslam Memiş ev alacakları ikaz etti! Bunu yapmazsanız dövecek diz bulamayacaksınız

İsabetli tahminleri ile popüler olan piyasaların Uzman ismi İslam Memiş ev sahibi olmak isteyenleri ikaz etti. Yükselen yabancı nüfusu ve kira bedelleri nedeniyle 2024'te dövizle kiralama döneminin başlayacağını ve artık ev değil oda kiralama sistemine geçileceğini söyledi.

kiralanan dükkanı başkasının kullanması Haberi

kiralanan dükkanı başkasının kullanması

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper, bugünkü yazısında kiracı tahliyesi ile ilgili kendisine yöneltilen soruyu yanıtladı.

Soru: Kiracısı olduğum işyerinde oğlumun askere gitmesi ile işi askıya aldık. Bu süre içinde bir arkadaşın ricası ile kendisinin bu askı süresi içinde kendi mallarını satması için kullanmasına izin verdik. Ancak kendisi dükkana yerleşti ve çıkmayacağı izlenimi veriyor. Buna karşı ne yapabiliriz? ● N.İ. 

Doğrusu size “Şu yol kısadır başvurun” şeklinde net bir yanıt veremeyeceğim. Zira gayrimenkullere izinsiz veya yasal bir neden olmadan girenler hakkında uygulanacak müeyyideler var.

Bunlardan önemli biri 3091 sayılı yasa olup gayrimenkullerde zilyetliğe haksız müdahalelerde idari yoldan tahliyeyi sağlayan bir sistem.

Ancak sizinki haksız müdahale değil, izin vermişsiniz. Üstelik 3091 sayılı yasada bazı süreler söz konusu ki bu süre 60 gün gibi kısa bir...