27 / 04 / 2024

kiralar

kiralar

5 milyonun üzerinde kişinin başvurduğu TOKİ sosyal konut projesinin daha temeli bile atılmadan konut fiyatlarını ve kiraları düşürdüğü iddia edildi. İşte İstanbul ve Ankara'ya dair değerlendirmeler...

2006 yılında kiralar uçuşa geçti!

2006 yılında enflasyon oranı yüzde 9.86 olarak gerçekleşirken, kira artışı yüzde 22 olmuş. Aynı yıl TÜİK verilerine göre İstanbul'da kiralar el yakarken, Türkiye genelindeki ortalama konut kirası 304 liraya ulaşmış.

Tuzla'da konut fiyatları ve kiraları neden yükseldi?

EVA Gayrimenkul Değerleme, marinayla yıldızı parlayan ve İstanbul’un hızla değerlenen ilçeleri arasında bulunan Tuzla’ya dikkat çekiyor. Peki Tuzla'da Konut fiyatları ve kiralar neden yükseldi?

Uşak'ta ev kiraları yüzde 2 oranında arttı!

Haziran ayında Uşak'ta metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.00 oranında arttı ve Uşak kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

Haziran ayında kiralar en çok Uşak'ta yükseldi!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Haziran Raporu yayımlandı.Raporda kiraların en çok Uşak'ta yükseldiği kaydedildi.

2004 yılında plazalarda kiralar düşmüş!

2001 yılında yaşanan krizle plazalardaki ofisleri terkeden şirketler, 2004 yılında kiraların metrekaresi 35 dolardan 20 dolara gerilemesiyle tekrar plazalara dönmeye başlamış. Boşluk oranının yüzde 20'ye düşmesiyle kuleler tekrar parlak günlerine dönmüş.

Temmuz ayında kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde belli hesaplamalar ile artış yapılıyor. Peki kira sözleşmenizin yenilendiğini düşünelim. Temmuz ayında kiralar ne kadar artacak?

Araplar Bursa'da konut kiralarını yükseltti!

Türkiye'nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa'da konut kiraları son 6 ayda yüzde 10 oranında arttı. 600 bin Arap turisti ağırlayan Bursa'da Arapların sezonluk ev kiralaması kiraların artmasına yol açıyor.

Konut fiyatları ve kiralar enflasyonun üzerine çıktı!

Özellikle lüks konutlarda stoklar şişmesine rağmen orta ve alt gelir segmentindeki konut fiyatları ve kiraları ise enflasyonun üzerinde büyüyor.

Haziran ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında senelik sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Meskendeki kiracıya yapılacak bu zam ÜFE oranlarında oluyor. Peki, Haziran ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Ev kiraları neye göre artar?

Kiralamalarda yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, kanunda belirtilen kurallara uygun olmak şartı ile geçerli oluyor. Peki, ev kiraları neye göre artar?

Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedeline yıllık zam yapabiliyor. Meskenlerde yapılacak bu zammın dönemin ÜFE oranlarından yüksek olmaması gerekiyor. Peki, Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev kiralarına zam nasıl yapılır?

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Peki, ev kiralarına zam nasıl yapılır?

1999 yılında kiralar iki katına fırlamış!

1999 yılında yaşanan Büyük Marmara Depremi sonrasında İstanbul'da birçok evin yıkılması ve mühürlenmesi ve İzmit'ten İstanbul'a yoğun göç yaşanması nedeniyle artan konut talebi, kiraları iki katına fırlatmış.

kiralar Haberi

kiralar

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre proje nedeniyle İstanbul ve Ankara’da kiralar düşerken konut satışlarında ise durgunluk meydana geldi.  Türkiye Gazetesi'ne konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut satın almaya yönelik taleplerde durgunluk olduğunu, önümüzdeki dönemde konut satışlarında büyük düşüş beklediklerini ifade etti. Piyasadaki satın alma taleplerinin sosyal konut projesine kayacağını öngördüklerini belirterek, "Sosyal konut projesi piyasadaki talebi çekti. Hele de orta gelir grubu için sosyal konut projesinin gündeme gelmesi talebin daha da azalmasına neden olacak. Talep sosyal konut projesine kayacak" diye konuştu. Bu tür hareketlerin toplumda psikolojik baskı yarattığını belirten Aşa, özellikle müteahhit ve mal sahiplerinde hakim olan ‘bana muhtaçsınız, ben olmasam ev yok’ psikolojisinin kırılmak üzere olduğunu söyledi. Taleplerde yüzde 20 azalma kaydedildiğini belirten...