25 / 04 / 2024

Sosyal konutun adı yetti konut fiyatları ve kiralar gevşedi

Sosyal konutun adı yetti konut fiyatları ve kiralar gevşedi

5 milyonun üzerinde kişinin başvurduğu TOKİ sosyal konut projesinin daha temeli bile atılmadan konut fiyatlarını ve kiraları düşürdüğü iddia edildi. İşte İstanbul ve Ankara'ya dair değerlendirmeler...



Türkiye Gazetesi'nin haberine göre proje nedeniyle İstanbul ve Ankara’da kiralar düşerken konut satışlarında ise durgunluk meydana geldi.  Türkiye Gazetesi'ne konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut satın almaya yönelik taleplerde durgunluk olduğunu, önümüzdeki dönemde konut satışlarında büyük düşüş beklediklerini ifade etti. Piyasadaki satın alma taleplerinin sosyal konut projesine kayacağını öngördüklerini belirterek, "Sosyal konut projesi piyasadaki talebi çekti. Hele de orta gelir grubu için sosyal konut projesinin gündeme gelmesi talebin daha da azalmasına neden olacak. Talep sosyal konut projesine kayacak" diye konuştu. Bu tür hareketlerin toplumda psikolojik baskı yarattığını belirten Aşa, özellikle müteahhit ve mal sahiplerinde hakim olan ‘bana muhtaçsınız, ben olmasam ev yok’ psikolojisinin kırılmak üzere olduğunu söyledi. Taleplerde yüzde 20 azalma kaydedildiğini belirten Aşa sosyal konut projesinin henüz fiyatlar üzerinde tam bir etkisinin görülmediğini de söyledi. Aşa kiralarda ise bir gerilme söz konusu olduğunu belirterek, daha önce 7-8 bin liraya kiraya verilen evlerin şu an 6 bin liradan kiraya verildiğini ifade etti.

Ankara’da konut fiyatları ve kiralar nasıl seyrediyor?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön