25 / 04 / 2024

Sosyal konutun adı yetti konut fiyatları ve kiralar gevşedi

Sosyal konutun adı yetti konut fiyatları ve kiralar gevşedi

5 milyonun üzerinde kişinin başvurduğu TOKİ sosyal konut projesinin daha temeli bile atılmadan konut fiyatlarını ve kiraları düşürdüğü iddia edildi. İşte İstanbul ve Ankara'ya dair değerlendirmeler...



Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam ise konutta hem satılık hem de kiralıklarda yüzde 10-15 oranında bir düşüş görüldüğünü belirterek mal sahiplerinin fiyatları gevşettiğini bazı bölgelerde yüzde 20'ye varan indirimler söz konusu olduğunu söyledi.  

Konut satışlarında bir durgunluk olduğunu ifade eden Akçam, satışlarda çok sert bir iniş olmadığını ancak son 20 gündür, bir aydır ortalama yüzde 10’la yüzde 20 arasında düşüş meydana geldiğini bildirdi. Akşam, "Önceden mal sahibiyle bir milyon TL’ye konuştuğumuz konutu şu an 800-850 bin TL’ye konuşabiliyoruz" dedi.

http://x.bidswitch.net/sync?ssp=reklamstoreÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da piyasaya yönelik açıklamasında konut piyasasının durduğunu ve fiyatların sabitlendiğini hatta geri geldiğini belirterek, "Konut almak için iyi bir zaman. Açıkçası piyasayı yönlendiriyoruz şu anda. Sosyal konut projesinde fiyatları açıklayınca hepsi durdu. Firmalar müşteri çekebilmek için ister istemez fiyatı geri çekecek, vadeyi uzatacak" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Son dakika açıklaması! Vatandaşa satılacak arsa sayısı 100 binden 1 milyona çakacak

Sosyal konutun ilk yapılacağı iller ve tarih belli oldu 

Aman dikkat! Sosyal konut başvurusunda sakın yapmayın, iptal olabilir

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön