25 / 04 / 2024

Son dakika açıklaması! Vatandaşa satılacak arsa sayısı 100 binden 1 milyona çakacak

Son dakika açıklaması! Vatandaşa satılacak arsa sayısı 100 binden 1 milyona çakacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı. Sosyal konut projesi kapsamındaki arsa  satışı 10'a katlanacak. Hangi ilde ne kadar arsa arzı yapılacak çalışması başladı.



Bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ Sosyal Konut Projesi çerçevesinde vatandaşa satılacak arsaların 1 milyon adede çıkarılacağını söyledi. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na talimat verdiğini aktaran Erdoğan, planlamaların yapılacağını ve hangi şehirde ne kadar arsa arzı gerçekleştirilebileceği üzerinde çalışıldığını söyledi.

Erdoğan, TOKİ'nin sosyal konut projesine başvuruların 5 milyonu geçtiğini belirterek, gençler için ayrılan kota kapsamında ise 1 milyon 715 bin başvuru yapıldığını bildirdi. Erdoğan sosyal konut projesinde ilk kazmanın 25 Ekim'de vurulacağını belirterek, "Derdimiz Türkiye'nin dört bir yanında nerelerde başlayacaksak hepsine aynı anda TOKİ olarak temelleri atalım, bu işi başlatalım istiyoruz. En kısa zamanda kura tarihlerimizi açıklayan adımları atacağız" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön