19 / 04 / 2024

KYK yurtları açılacak mı? Bakan Kasapoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi!

KYK yurtları açılacak mı? Bakan Kasapoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi!

KYK yurtları açıldı mı, ne zaman açılacak? sorusuna Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi. İşte KYK yurtlarının son durumu..



6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ili birden etkiledi. Bunun üzerine 11 ildeki depremzedeler Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilmiş bu nedenle de üniversiteler uzaktan eğitim sistemine geçerek, öğrenciler yurtlardan ayrılmıştı.

KYK yurtları açılacak mı? Bakan Kasapoğlu ndan son dakika açıklaması geldi!

Depremin yaraları yavaş yavaş sarılmaya çalışılırken geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanı Erol Özvar  tarafından yapılan açıklama ile yüz yüze eğitime 3 Nisan itibariyle başlandı. Ancak eğitim konusunda esnek davranıldı. 3 Nisan'da başlayan eğitime isteyen okullarına gidip yüz yüze eğitim alabilecek isteyen online eğitime devam edecek denildi. Böylece devamlılık zorunluluğuda olmayacağı belirtildi. 

KYK YURTLARI AÇILACAK MI? 

Üniversitelerde yüz yüze başlayan eğitim sonrası gözler KYK yurtlarına çevrildi. KYK yurtları ile ilgili merakla beklenen açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'ndan geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, deprem sonrası afetzedelerin barınması için kullanıma açılan KYK yurtlarına ilişkin, ''Yurtlarımız yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerimizin hizmetinde olacak'' açıklamasında bulunarak KYK yurtlarının açılacağı mesajını verdi. 

KYK yurt ücretleriyle ilgili merak edilen konuya ilişkin açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi. Eğitime yüz yüze devam etmek isteyen öğrenciler için yurtların yeniden açılacağını belirten Bakan Kasapoğlu, "KYK yurtları hem depremzedelerin hem de öğrencilerin hizmetine açılacak" dedi.

Peki KYK nöbetçi yurtlarında nasıl kalınır? Bahar dönemi sınavları nasıl yapılacak? 
 


Geri Dön