28 / 03 / 2024

Aman dikkat! Sosyal konut başvurusunda sakın yapmayın, iptal olabilir

Aman dikkat! Sosyal konut başvurusunda sakın yapmayın, iptal olabilir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘yüzyılın konut projesi’ olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan sosyal konut projesiyle ilgili ailelerin başvurularının iptal olmaması için nelere dikkat edilmesi gerektiğini tek tek duyurdu.



Aynı hanedeki eşlerden ikisinin de başvurusu halinde ne olacak? İşte çok merak edilen bu sorunun yanıtını Bakanlık verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan '250 Bin Sosyal Konut Kampanyası' kapsamında ailelerin başvurularının iptal olmaması için nelere dikkat edilmesi gerektiğini duyurdu. Projeye ilgi yoğun, başvuru sayısı milyonları buldu. Başvurmayı düşünenler başvurudan önce bunları bilmenizde fayda var. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 250 Bin Sosyal Konut Kampanyası'nda ailelerin başvurularının iptal olmaması için dikkat edilmesi gerekenlere tek tek vurgu yapıldı. 

AYNI HANE İÇİNDEKİ EŞLERDEN YALNIZCA BİRİ BAŞVURABİLECEK

Açıklamaya göre; hane halkı adına, kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca 1 kişi başvuru yapılabilecek., 1'den fazla başvuru yapılması halinde  başvuruların her 2'si de geçersiz sayılacak ve kuraya katılamayacaklar. 18 ile 30 yaş arası çocuklar ise ailelerinden bağımsız olarak bireysel olarak ev ya da arsa için başvuruda bulunabilecek. 

EŞLERDEN İKİSİ BİRDEN PROJEYE BAŞVURURSA NE OLACAK?
Peki eşlerin ikisinin birden başvurması durumunda ne olacak? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çok merak edilen bu soruya da yanıt verdi. Buna göre; eşlerden birinin başvurusunu iptal etmesi gerekiyor.

Aman dikkat! Sosyal konut başvurusunda sakın yapmayın, iptal olabilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön