16 / 04 / 2024

kiralık gayrimenkul işyeri ev stopaj

kiralık gayrimenkul işyeri ev stopaj

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki yazısında kiralanan gayrimenkulün hem işyeri hem ev olarak kullanımında stopajdan bahsetti...

İstanbul ve İzmir'de kiralık 13 iş yeri!

İstanbul Çatalca ve İzmir Menemen'de yer alan 13 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte 25 ve 26 Mart'ta gerçekleştirilecek olan o ihaleler ile ilgili detaylar...

Belediyeden İstanbul ve 1 ilde daha kiralık 100 iş yeri! Mega kentte iş yeri arayanlar bu tarihi kaçırmayın!

İstanbul ve Mersin'de yer alan 100 iş yeri için kiralama ihalesi düzenleniyor. İş yerlerinin kiralama ihaleleri 14 Mart tarihinde yapılacak.

Kütahya ve Artvin'deki 13 gayrimenkul satışa çıktı! Konut, iş yeri, kargir bina, fındık bahçesi... 

Kütahya ve Artvin'de yer alan 13 gayrimenkul için satış ihalesi düzenleniyor. Konut, iş yeri, fındık bahçesinin satışa çıkarıldığı ihaleler 29 Şubat ve 5 Mart'ta yapılacak.

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Belediyeden iki ilde kiralık 8 iş yeri!

İki ilde bulunan toplam 8 iş yeri için kiralama ihalesi düzenleniyor. Söz konusu ihaleler 24 Ocak ve 25 Ocak tarihlerinde yapılacak.

İki ilde satılık ve kiralık 37 iş yeri!

Samsun ve Giresun'da yer alan 37 iş yeri için satış ve kiralama ihaleleri düzenleniyor. İşte o ihaleler ile ilgili detaylar...

Ankara Büyükşehir'den kiralık 10 iş yeri!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara'da yer alan 12 adet gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor. Gayrimenkullerin kiralama ihalesi 28 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Belediyeden kiralık 12 iş yeri!

Tosya Belediye Başkanlığı, Kastamonu Tosya'da yer alan 12 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 14 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Konya'da kiralık 6 iş yeri!

Derebucak Belediye Başkanlığı Konya Derebucak'ta yer alan 6 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu iş yerleri Çamlık Mahallesi'nde yer alıyor.

Tekirdağ Çorlu'da satılık 2 iş yeri!

Mülkiyeti S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi’ne ait olan 2 iş yeri satışa çıkarılıyor. Satış ihalesi 13 Aralık tarihinde yapılacak.

Belediyeden satılık 3 iş yeri!

Bilecik Pazaryeri Belediyesi'ne ait 3 iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu iş yerlerinin satış ihalesi 5 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

Belediyeden satılık 12 iş yeri!

Giresun Belediye Başkanlığı, Giresun Merkez'de yer alan 12 adet iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu iş yerlerinin satış ihalesi 23 Kasım tarihinde yapılacak.

kiralık gayrimenkul işyeri ev stopaj Haberi

kiralık gayrimenkul işyeri ev stopaj

Bazı durumlarda, konut olarak kiralanan gayrimenkulün, aynı zamanda işyeri olarak kullanılması da söz konusu olabiliyor. Bu gibi durumlarda, ödenen kiradan dolayı stopaj (vergi kesintisi) yapılıp yapılmayacağı ve ödenen elektrik, telefon, su vb. giderlerin indirim konusu yapılıp yapılamayacağı duraksamaya neden oluyor. 


1- İşyeri Ve Stopaj Gelir Vergisi Kanunu'nun 37. maddesinde her türlü ticari ve sınai faaliyetten doğan kazançların ticari kazanç olduğu hüküm altına alınmıştır. 


Vergi Usul Kanunu'nun 156. maddesindeTicari, sınai, zirai ve mesleki faaliyette işyeri; mağaza, yazıhane, idarehane, muayenehane, imalathane, şube, depo, otel, kahvehane, eğlence ve spor yerleri, tarla, bağ, bahçe, çiftlik, hayvancılık tesisleri, dalyan ve voli mahalleri, madenler, taş ocaklan, inşaat şantiyeleri, vapur büfeleri gibi ticari, sınai, zirai veya mesleki faaliyetin icrasına tahsis edilen veya bu faaliyetlerde kullanılan yerlerdir." hükmü yer...