28 / 03 / 2024

Kiraya verilebilecek milli emlak taşınmazları nelerdir

Kiraya verilebilecek milli emlak taşınmazları nelerdir

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak ifade ediliyor. Bu taşınmazların satışı ve kiralanması söz konusu olabiliyor.Peki kiraya verilebilecek milli emlak taşınmazları nelerdir?

Milli Emlak'tan 3 yeni fırsat daha! 2 şehirde 8 bin TL'den başlayan fiyatlarla kiralık arazi müjdesi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir İnönü, Eskişehir Odunpazarı ve Kilis Merkez'de yer alan 3 adet araziyi 8 bin TL'den başlayan bedellerle kiraya verecek. İşte o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan 3 şehirde 2 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık arazi! KDV'siz ödeme fırsatıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Ankara ve Konya'da yer alan 3 adet araziyi kiraya verecek. Arazilerin kiralama ihaleleri Şubat ve Mart ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak'tan iki ilde kiralık araziler! 1.170 TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Erzurum ve Konya'da yer alan iki adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiraya verilecek olan arazilerin kira bedelleri 1.170 TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan İstanbul'da kiralık 2 konut ve satılık 3 arsa fırsatı! 

İstanbul Anadolu Yakası Milli Emlak, Kadıköy'deki 2 konutu kiraya veriyor ve Sancaktepe, Kartal ile Tuzla'da yer alan 3 arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak 1.703 adet hazine arazisini satışa sundu!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 22 şehirde yüksek katma değerli tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri yetiştirmek için toplam 83 taşınmazı, 23 kentte ise ağaçlandırma amacıyla toplam 104 taşınmazı kiraya vermek için ilan verdi.

Milli Emlak'tan satılık ve kiralık araziler!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 16 ilde yer alan toplam 71 hazine arazisini ağaçlandırma amaçlı, 22 ilde yer alan 60 araziyi ise süs bitkilerinin üretimi için kiraya verecek.

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Elmasburnu Tabiat Parkı kiraya verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar I. Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü’ne bağlı Elmasburnu Tabiat Parkı işletmeciliği kiraya verilecek.

Çukurova Balkon'a ister hemen taşın ister kiraya ver!

Çukurova Gayrimenkul, Çukurova Balkon ile konut sahibi olmak isteyenleri iskanı alınmış, tapusu hazır, hemen teslim, dolayısıyla hemen oturulabilecek ya da kiraya verilebilecek ev sahibi yapıyor. 

Hazine taşınmazları bitki yetiştiriciliği için kiraya verilebilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince, Hazine taşınmazları bitki yetiştiriciliği için kiraya verilebilecek..

Milli Savunma Bakanlığı kiraya 242 milyon TL harcadı!

Milli Savunma Bakanlığı, 2004-2015 arasında kiralama gideri olarak 242 milyon liraya yakın harcama yaptı. Bakım ve onarım gideri ise 281,5 milyon lirayı buldu.

Bursaspor arsasını kiraya verecek!

Bursaspor Kulübü Derneği, akaryakıt ve LPG satımına uygun 6 bin 666 metrekarelik arsasını, yap-işlet-devret modeliyle 10 yıllığına kiraya verecek. 9 Ekim 2015'e kadar teklif verilebilecek.

İstanbul'un yeşil alanları kiraya verildi!

2003 yılında Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yaptığı ihalelerle İstanbul'un yeşil alanlarını kiraya vermiş. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haberi;

Kiraya verilebilecek milli emlak taşınmazları nelerdir Haberi

Kiraya verilebilecek milli emlak taşınmazları nelerdir

Kiraya verilebilecek milli emlak taşınmazları!

Devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümüne milli emlak deniyor.Kamu malları ve hakların bütünü olarak da ifade ediliyor.


Milli emlak taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik gereğince, taşınmazlarla ilgili olarak tapu sicilinde işlem yapmaya, illerde defterdar veya görevlendireceği memur, ilçelerde malmüdürleri yetkili oluyor.


Kiralama işlemleri için (anılan Genelgeden muaf tutulan kiralama işlemleri hariç) Başbakanlıktan izin alınması gerekiyor. 


Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre, tarımsal, ticari, spor ve sosyal nitelikli vb. diğer amaçlarda kullanılmak amacıyla, talep sahibi tarafından belirlenen taşınmazın kiralanmasının istenilmesi halinde, kiralama amacını ve taşınmazın sınırları gösteriyor bilgileri içeren bir dilekçeyle taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa/Malmüdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. 


Kiraya Verilmesi Mümkün Olmayan Hazine Taşınmazları:


Hazinenin veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazlardan, çeşitli nedenlerle kiraya verilmeleri uygun görülmeyenler 300 sıra...