25 / 04 / 2024

kırsal alanlarda dönüşüm

kırsal alanlarda dönüşüm

Yapı ruhsatı sayısı her geçem gün düşerken, organik tarım ve ziraî sektörlere ilgi artıyor, arsa almak isteyenler sıraya giriyor. 

Kırsal Dönüşüm Projesi tozlu raflardan iniyor!

Orman mühendisi Faruk Çebi, 2018 yılında da Bakan Bekir Pakdemirli’ye bizzat anlattığı ‘Kırsal Dönüşüm Projesi’nin, bakanlıkların tozlu raflarından indirilerek hızla gündeme alınmasını istiyor.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, 81 ile müdürlük geliyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı nasıl işleyecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Artık, riskli yapıların yer aldığı arsa ve arazilerdeki kentsel dönüşüm uygulamaları Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak.

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Küçükşabanoğlu ve Yunus Küçükşabanoğlu ortaklığında kuruldu.

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Kaya tarafından kuruldu.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Erkök Metal Geri Dönüşüm Palet Nakliyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erkök Metal Geri Dönüşüm Palet Nakliyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Erdal Köksal tarafından kuruldu.

Büyükçekmece kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Olası İstanbul depremine karşı kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Büyükçekmece Belediyesi 28 bin binayı yeniledi. 

Kadıköy kentsel dönüşüm bekliyor! 

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, Kadıköy - Bağdat Caddesi çevresindeki kentsel dönüşümü değerlendirdi.

Avrasya İmar Harita Mimarlık Ve Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrasya İmar Harita Mimarlık Ve Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Hürkan Uzun ve Mehmet Muaz Uzun tarafından kuruldu.

Adana'da suç örgütü üyeleri yaklaşık 400 dönüm tarım arazisine zorla el koymuş!

Adana'dasilahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları bildirildi.

Gölcük'te kentsel dönüşüm projesinin yüzde 99'u tamam!

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gürel, yüzde 99’u biten projeyle ilgili hak sahiplerinin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Çerkezköy Bağlık'taki kentsel dönüşüm tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çerkezköy Bağlık'taki kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

kırsal alanlarda dönüşüm Haberi

kırsal alanlarda dönüşüm

Türkiye’nin her zaman en hareketli ve bol yatırımlı sektörleri arasında yer alan inşaat sektöründe son yıllarda meydana gelen bazı değişimler bu kentsel/kırsal sirkülasyonu daha net ortaya çıkarmak için önemli veriler bulunuyor. Bu hafta, uparazzi'nin yayınladığı rapora göre, Türkiye’de bir arazi üzerinde yapı inşa etmek için zorunlu başvurulan yapı ruhsatı sayısı son 4 yılda istikrarlı bir düşüş yaşıyor. Rapora göre; 2019’da ulaşılan toplam yapı ruhsatı sayısı 2018’deki sayının neredeyse yarısına tekabül ederken, 2020 yılının ilk yarısından bu yana, 2017 yılının ilk yarısına oranla yaklaşık yüzde 70’lik bir düşüş yaşanıyor. Tarım sektörlerinde büyüyen istihdam ve sermaye payı da bu verilerin üzerine eklendiğinde, insanların kırsala dönmeye başladıkları ve ruhsat gerektiren inşa işlerine yatırımda bulunmaktansa, arsalarına yerleşmeyi tercih ettikleri sonucuna ulaşılıyor.

Organik tarıma dayalı...