28 / 03 / 2024

KKTC boru hattı elektrik

KKTC boru hattı elektrik

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirdiği ‘KKTC Su Temin Projesi’nin yankıları sürerken, KKTC’ye deniz altından kablo ile Türkiye’den elektrik götürülmesi projesi dikkatleri yeniden adaya çevirdi.

Akım Global Boru Hattı Hizmetleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akım Global Boru Hattı Hizmetleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 75 bin TL sermaye bedeli ile Ferdi İnan tarafından kuruldu.

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TürkAkım doğal gaz boru hattı açıldı!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı törenle hizmete açıldı.

TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın açılıyor!

Rusya'nın doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın İstanbul'da düzenlenecek tören ile açılacak.

Kocaeli'de köprü inşaatı sırasında NATO boru hattı delindi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde köprü inşaatı çalışmalarında NATO'ya ait olan akaryakıt boru hattı delindi...

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

TürkAkım projesinde ilk hattın inşaatı tamamlandı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki ilk hattının inşaatının tamamlandığını söyledi.

Giresun Espiye'de doğalgaz hattı için acele kamulaştırma!

Giresun'un Espiye İlçesi'ndeki bazı alanlarda Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

TürkAkım'da derin deniz boru inşaatı başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin derin deniz kısmındaki boru hattının inşasına başlandığını açıkladı.

Putin TürkAkım boru hattı inşaatını denetleyecek!

Rusya Devlet Başkanı Putin, TürkAkım boru hattının derin sulardaki inşaatını gerçekleştiren Pioneering Spirit gemisine çıkarak incelemeler yapacak.

3 ilde doğalgaz hattı için acele kamulaştırma!

Rize, Trabzon ve Kastamonu illerinde inşa edilecek doğalgaz boru hattı projeleri için acele kamulaştırma kararı alındı..

Gazprom, Türk Akımı'nın ikinci hattı için Allseas ile anlaştı!

Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ikinci hattın inşa edilmesi için anlaşma sağlandı.

Türkiye-İsrail doğalgaz boru hattı projesi için ilk temas!

Türkiye ile İsrail arasında inşa edilmesi öngörülen doğalgaz boru hattı projesini tartışmak üzere kurulan çalışma grubu, ilk toplantısını geçen hafta İstanbul'da yaptı.

KKTC boru hattı elektrik Haberi

KKTC boru hattı elektrik

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirdiği ‘KKTC Su Temin Projesi’nin yankıları sürerken, KKTC’ye deniz altından kablo ile Türkiye’den elektrik götürülmesi projesi dikkatleri yeniden adaya çevirdi. Uzmanlara göre son 1 yılda Kıbrıs'ta atılan adımlar, 1974'teki Barış Çıkarması kadar hayati öneme sahip. 


İstanbul'da düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresi'nde önceki gün imzalanan anlaşmayı değerlendiren Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türk hükümetinin Kıbrıs ile ilgili attığı adımların son derece stratejik ve hayati öneme sahip olduğuna dikkati çekti. KKTC Su Temin Projesi ve deniz altından kabloyla adaya elektrik götürülmesinin Doğu Akdeniz'de bulunan ciddi rezervler bulunması ile beraber değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Kumbaroğlu, “Rezervlerin açıklanmasının hemen ardından önce su, şimdi de elektrik. Bu atılımları tesadüf olarak değerlendirmek pek...