25 / 04 / 2024

KKTC su boruları

KKTC su boruları

KKTC'ye denizin altından su götürecek " Asrın Projesi " olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında deniz altında döşenecek 160 borudan 150'ncisinin de yapımı tamamlandı...

Siteye ait eşyanın zarar görmesinden yönetim sorumlu mu?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizde eski su boruları değiştirildi, yenileri takıldı. Eski borular hurda olarak satılmak üzere sığınağa koyuldu. Bir süre bekletildi ama geçen süre içinde eksilmiş olacağı iddiası ortaya atıldı. Böyle bir durumda sorumlu kimdir?' sorusunu yanıtladı.

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

İzmir Birinci Kordon yeniden yapılandırılıyor!

Birinci Kordon'daki, her gün çok sayıda İzmirlinin spor yaptığı, hor kullanım nedeniyle yırtılan tartan pistte yenileme çalışmalarını başlandı. Bu çalışmalar sırasında tartan pistin altından geçen ve çürüyen su boruları yerinden sökülüp, bu çalışmalar kapsamında yenilenecek.

KKTC'ye elektrik 2017'de verilecek!

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirdiği ‘KKTC Su Temin Projesi’nin yankıları sürerken, KKTC’ye deniz altından kablo ile Türkiye’den elektrik götürülmesi projesi dikkatleri yeniden adaya çevirdi.

Türkiye'den KKTC'ye 250 milyon TL’lik devlet hastanesi!

Türkiye, KKTC’ye yaptığı 1 milyar 600 milyon TL’lik su temin projesinin ardından ülkeye yaklaşık 250 milyon TL’lik devlet hastanesi de yapacak.

Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin restorasyonuna 7 milyon TL harcandı!

Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin restorasyon çalışmaları 5 yıldır devam ediyor. En son su borularıyla gündeme gelen tarihî yapıdaki çalışmalar 10 kez uzatıldı. Restorasyona bugüne kadar 7 milyon TL harcandı.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi!

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında adaya ulaşan suyun yarından itibaren üç gün boyunca Lefkoşa ve Gazimağusa'ya verileceğini açıkladı.

KKTC su temin projesinde imzalar bugün atılacak!

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetlerarası anlaşma yarın imzalanacak. KKTC Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu yarın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

KKTC su temin projesinde imzalar atılıyor!

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Akdeniz altından borularla su taşıyan Asrın Projesi’nde, kullanımla ilgili imzalar yarın atılıyor.

Türkiye, KKTC'ye Su Temini Projesi'nin yeni anlaşma şartlarını onayladı!

KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında suyun işletmesine yönelik metninde değişiklik taleplerinin Türkiye tarafından kabul edildiğini açıkladı.

KKTC'ye Su Temini projesinde sorunlar çözüldü!

TÜRKİYE’den KKTC’ye deniz altından askılı boru sistemiyle götürülen suyun işletmesi konusunda KKTC hükümetiyle çıkan kriz aşıldı ve hükümetler arası anlaşma imza aşamasına geldi.

KKTC su temin projesinde şok iddia!

MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, 'Asrın projesi' olarak nitelendirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su temin projesinde, suyun alındığı Anamur İlçesi'ndeki Alaköprü Barajı'na atık su karıştığını söyledi.

KKTC’ye su temin projesi bugün Ankara’da Masaya yatırılacak!

Türkiye’den KKTC’ye deniz altından borularla getirilen “Asrın Projesi” olarak nitelendirilen “KKTC’ye su temin projesi” bugün Ankara’da Masaya yatırılacak. İleri istişare önerileri, Ankara’da yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.

KKTC su boruları Haberi

KKTC su boruları

Üretimi yapan Fırat Boru’nun Altyapı Pazarlama Müdürü ve Proje Koordinatörü Mehtap Uluceviz, üretim tesisinde yaptığı açıklamada, bu tip boru imalatında dünyanın en büyük üretim kapasitesine sahip olduklarını kaydetti. Projenin başlatma, planlama ve tasarım daha sonra ise yürütme ile inşaat aşamalarında titizlikle çalıştıklarını ifade eden Uluceviz, şöyle devam etti:


"DSİ ve proje üstlenici firmalara verdiğimiz sözü tutarak 19 Kasım 2012 günü ilk borunun üretimine başladık. Kesintisiz 500 metre boru üretiminde oluşabilecek tüm riskler; gerek elektrik, gerek ekipman, gerek ham madde, gerekse işçilik bakımından değerlendirilmiş olup bütün bunlar için gerekli yatırımlar planlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Bütün proje ekibi olarak dünyada bir ilki gerçekleştirerek 80 kilometre ve standartların üzerinde kalite performansına sahip boruların üretimini gerçekleştirmenin gururunu paylaşıyoruz."


Uluceviz, KKTC'ye dünyada ilk kez kullanılacak bir teknikle...