28 / 03 / 2024

knight frank konut analizi 2021

knight frank konut analizi 2021

Dünya genelinde son bir senede ev fiyatlarının en çok yükseldiği ilk 10 kentten 3'ü Türkiye’de yer alıyor. 2020 ile 2021'in ikinci çeyrekleri arasında 55 ülke ve 150 şehri kapsayan araştırmada İzmir, İstanbul ve Ankara ilk 10'da yer aldı.

Türkiye'de konut fiyat artışında hangi şehir zirvede?

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından yapılan araştırmaya göre; Türkiye'de en çok fiyat artışı İzmir'de meydana geldi. 

Türkiye konut fiyat artışında zirvede!

İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından global konut fiyatları endeksi 2021 ilk çeyrek sonuçları yayınlandı. Rapora, Türkiye’nin üç büyük ili listeye damga vurdu. 

Türkiye ultra zenginlikte artışta birinci sırada!

Türkiye'de geçtiğimiz sene ultra zengin sayısında patlama meydana geldi. Knight Frank 2024 Servet Raporu kapsamında Türkiye, dünyada 30 milyon dolar ve üstü servete sahip kişi sayısının oransal olarak en çok yükseldiği ülke oldu.

Deprem sonrası Ankara'da konut fiyatları fırladı! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank’in Türkiye’deki konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ticari gayrimenkulde yaşanan dönüşüm yükseliş yönünde ilerliyor!

İngiltere'de bulunan emlak ajansı Knight Frank LLP’nin “2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu”na göre ticari gayrimenkullerde yaşanan dönüşüm 2023 yılında yüzde 54 azalırken, 2024 yılında sektörde yaşanacak gelişmeler ile artması bekleniyor.

Bu yıl ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor!

Londra merkezli emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank LLP tarafından yayınlanan 2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu'na göre bu sene küresel ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor.

Dubai, 10 milyon dolar üzeri lüks gayrimenkul satışında New York’u geride bıraktı!

Küresel emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank tarafından yapılan  analize göre, 10 milyon ABD doları (36,7 milyon dirhem) değerindeki toplam konut satışları 2023 yılında yüzde 92,4 artış göstererek 431 adet satışa ulaştı.

Lüks konut satışları yüzde 2,4 düştü! Dubai zirvede!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre lüks konut satışları üçüncü çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2,4 geriledi. Ancak Dubai'de satışlarda artış yaşandı. İşte o rakamlar...

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Türkiye konut fiyat artışında yine zirvede!

İngiltere merkezli emlak danışmanlık firması Knight Frank, 2023'ün ilk çeyreğine dair Global Konut Fiyat Endeksi'ni yayınladı. Açıklanan rakamlara göre, 2023'ün ilk 3 ayında Türkiye, en yüksek artışın yaşandığı ülke oldu. 

Konut, ultra zenginlerin en gözde yatırımı oldu!

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank, 2023 yılı “Servet Raporu” sonuçlarını açıkladı ve zenginlerin toplam servetinin üçte birinin emlak/konut olduğu gündeme geldi. 

Türkiye konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Uluslararası emlak danışmanlık firması Knight Frank verilerinden elde edilen bilgilere göre, Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

The Verdean’ın ikinci etabı Türkiye'de satışta! 

Knight Frank’in Türkiye’deki resmi ortağı ve Türkiye’nin global emlak markaları arasında yer alan Gred, Londra’daki projesi The Verdean’ın ikinci etabını Türkiye’de satışa çıkardı. İşte ayrıntılar...

Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu! 

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2022 yılının ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeleri duyurdu. Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Hangi ülkede ev fiyatları ne kadar arttı?

Knight Frank tarafından yapılan araştırmada, 2021'in son çeyreğinde ev fiyatlarının en çok arttığı ülkeler açıklandı. Türkiye, zirveye yerleşti...

knight frank konut analizi 2021 Haberi

knight frank konut analizi 2021

Knight Frank tarafından merakla beklenen ve ev fiyatlarının masaya yatırıldığı Küresel Konut Fiyat Endeksi 2021 yılı ikinci çeyrek verileri belli oldu. 

Dünya genelinde son bir senede ev fiyatlarının en çok yükseldiği ilk 10 kentten 3'ü Türkiye’de yer alıyor. 2020 ile 2021'in ikinci çeyrekleri arasında 55 ülke ve 150 şehri kapsayan araştırmada İzmir, İstanbul ve Ankara ilk 10'da yer aldı.

Peki Knight Frank tarafından merakla beklenen ve ev fiyatlarının masaya yatırıldığı Küresel Konut Fiyat Endeksi 2021 yılı ikinci çeyrek verilerine göre hangi şehirdeki konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

 

Türkiye'den yer alan kentler arasında Ege'nin incisi İzmir yüzde 30 oranında yükselişle 2'nci sıraya yerleşirken, megakent İstanbul'da ev fiyatları yüzde 26,4 yükselerek 9. sıraya ve başkent Ankara ise yüzde 25,8'lik artışla 10....