25 / 04 / 2024

kobi kredileri nedir

kobi kredileri nedir

Türkiye Bankalar Birliği'nin araştırmasına göre, Mart 2021 itibarıyla KOBİ kredileri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29 artarken, KOBİ'lere kullandırılan nakdi krediler 879 milyar TL'ye ulaştı.

KOBİ kredileri yüzde 29 büyüdü!

Türkiye Bankalar Birliği'nin araştırmasına göre, Mart 2021 itibarıyla KOBİ kredileri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29 artarken, KOBİ'lere kullandırılan nakdi krediler 879 milyar TL'ye ulaştı.

KOBİ kredileri 9 ayda yüzde 38 arttı!

KOBİ'lere kullandırılan toplam nakdi kredilerin tutarı eylül sonu itibarıyla geçen yılın sonuna göre yüzde 38 artarak 848,9 milyar liraya ulaştı.

Konut yapım kredisi nedir?

Faiz desteği verilen güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi. Peki, konut yapım kredisi nedir?

Konut kredisi sözleşmesi nedir?

Bankada konut kredileri kullanılırken, taraflar arasında konut kredisi sözleşmesi imzalanıyor. Peki söz konusu konut kredisi sözleşmesi nedir? Konut kredisi sözleşmesi nasıl olmalıdır? İşte konut kredisi sözleşmeleri..

Refinansman kredisi nedir?

Bankada kullanılan kredi olanakları arasında refinansman kredisi de bulunuyor. Peki refinansman kredisi nedir? Refinansman kredisi kullanmak, tüketiciye ne gibi faydalar katar? İşte konut refinansman kredileri..

TOKİ kooperatif kredisi nedir?

14 Haziran 1997 tarihinde 23019 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği'ne göre kooperatif şirketlerine verilen TOKİ kooperatif kredisi nedir? Kredi şartları nelerdir?

KOBİ kredileri yüzde 36 arttı!

KOBİ kredileri yüzde 36 arttı. KOBİ'lere kullandırılan toplam nakdi kredilerin tutarı 2013 sonu itibarıyla bir önceki yıla göre yüzde 36 artarak 271,4 milyar liraya ulaştı.

Ayni sermaye taahhüdü nedir?

Bir şirkete ortak olmak isteyenler ortaklığı ayni sermaye taahhüdü ile sağlayabiliyor. Peki ayni sermaye taahhüdü nedir, detayları haberimizde...

Aşkın sigorta nedir?

Sigorta bedelinin sigorta değerinden büyük olması durumuna aşkın sigorta deniyor. Aşkın sigorta nedir? sorusunun örnekler eşliğindeki yanıtları için bu habere bakın...

Tapu sicil sigortası nedir?

Tapu sicil sigortası ile ipotek altına alınmış gayrimenkulun nakde çevrilememesi tehlikesi de ortadan kalkıyor. Tapu sicil sigortası nedir? için ayrıntılı yanıtlar bu haberde...

Evrak-ı müsbite nedir?

Kanıtlayıcı belge olma özelliğine sahip evrak-ı müsbite nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

FBK nedir?

İpotek ile ilgili bir kavram olan FBK neyin kısaltmasıdır? FBK nedir, yanıtı ve detayları haberimizde...

Fek nedir?

Terkin etmek olarak da bilinen fek nedir, fek etmek ne anlama geliyor sorularının yanıtı haberimizde...

kobi kredileri nedir Haberi

kobi kredileri nedir

Mart 2021 itibarıyla Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından hazırlanan "Bankaların KOBİ Kredileri Araştırma Raporu" yayınlandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu çalışma, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayınlanan mevduat bankaları, kalkınma ve yatırım ve katılım bankaları verilerine dayanılarak hazırlanmıştır.

2020'NİN AYNI DÖNEMİNE GÖRE YÜZDE 29 BÜYÜDÜ

KOBİ kredileri Mart 2021 itibarıyla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29 büyüdü. Toplam KOBİ müşteri sayısı 2020'nin başından bu yana hızla artarak 4,9 milyona ulaştı.

KOBİ’ler tarafından kullanılan nakdi krediler 879 milyar TL'ye ulaştı. Ortalama kredi büyüklüğü tüm KOBİ'lerde 177 bin TL, mikro işletmelerde 66 bin TL, küçük işletmelerde 458 bin TL ve orta ölçekli işletmelerde 1,7 milyon TL oldu.

KOBİ kredilerinde takipteki kredilerin toplam kredilere oranı yüzde 6,2 olarak kaydedildi. Söz konusu oran mikro işletmelerde...