26 / 04 / 2024

KOBİ kredileri yüzde 29 büyüdü!

KOBİ kredileri yüzde 29 büyüdü!

Türkiye Bankalar Birliği'nin araştırmasına göre, Mart 2021 itibarıyla KOBİ kredileri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29 artarken, KOBİ'lere kullandırılan nakdi krediler 879 milyar TL'ye ulaştı.



 

Mart 2021 itibarıyla Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından hazırlanan "Bankaların KOBİ Kredileri Araştırma Raporu" yayınlandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu çalışma, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayınlanan mevduat bankaları, kalkınma ve yatırım ve katılım bankaları verilerine dayanılarak hazırlanmıştır.

 KOBİ kredileri yüzde 29 büyüdü!

2020'NİN AYNI DÖNEMİNE GÖRE YÜZDE 29 BÜYÜDÜ

KOBİ kredileri Mart 2021 itibarıyla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29 büyüdü. Toplam KOBİ müşteri sayısı 2020'nin başından bu yana hızla artarak 4,9 milyona ulaştı.

KOBİ’ler tarafından kullanılan nakdi krediler 879 milyar TL'ye ulaştı. Ortalama kredi büyüklüğü tüm KOBİ'lerde 177 bin TL, mikro işletmelerde 66 bin TL, küçük işletmelerde 458 bin TL ve orta ölçekli işletmelerde 1,7 milyon TL oldu.

KOBİ kredilerinde takipteki kredilerin toplam kredilere oranı yüzde 6,2 olarak kaydedildi. Söz konusu oran mikro işletmelerde yüzde 5,5, küçük işletmelerde yüzde 6 ve orta ölçekli işletmelerde yüzde 6,9 ​​oldu.

KOBİ kredileri 9 ayda yüzde 38 arttı!

KOBİ'lere müjde! İş kurana 65.000 lira destek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön