25 / 04 / 2024

Doğtaş dış pazarda yüzde 30 büyüme öngörüyor!

Doğtaş dış pazarda yüzde 30 büyüme öngörüyor!

Doğtaş Genel Müdürü İsmail Doğan, şirket olarak önümüzdeki yıl iç pazarda yüzde 20, dış pazarda yüzde 30 büyüme öngördüklerini bildirdi



Doğtaş Genel Müdürü İsmail Doğan, şirket olarak önümüzdeki yıl iç pazarda yüzde 20, dış pazarda yüzde 30
büyüme öngördüklerini bildirdi.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl nisan ayına kadar, küresel mali krizin de etkisiyle geçen seneye oranla yüzde 30'luk bir gerileme yaşadıklarını söyledi.

KDV'nin yüzde 18'den 8'e indirilmesinin ardından sektörde ciddi bir hareketlilik yaşandığını belirten Doğan, bu dönemde satışların arttığını ve yüzde 30'luk gerilemeden yüzde 20'lik artıya geçtiklerini ifade ederek, "KDV
indiriminin sürdüğü dönemde, geçen seneye oranla yüzde 25'lik artıya geçtiğimiz zamanlar oldu. Genel olarak yıl sonu itibariyle yüzde 20'lik bir büyüme sağlayacağız" dedi.

Kriz döneminde özellikle KDV indiriminden sonra işçi alımları yaptıklarını ve üretimlerini daha da arttırdıklarını kaydeden Doğan, "Tabi ki bunun yan sanayine de katkısı oldu. 24 saat esaslı, 3 vardiya gece gündüz çalışıldı. KDV indiriminin bitmesinin ardından eski çalışma sistemine geri döndük" şeklinde konuştu.

Doğan, "Ben yenilendim" konseptiyle tasarım ve kalitede farklılık yakaladıklarını dile getirerek, bu farklılaşmanın, firmalarına, hitap ettikleri kesim dışında farklı insanlara ulaşma olanağı verdiğini, satışların artışında bunun da etkili olduğunu açıkladı.

Bu dönemde ihracatta da büyüme kaydettiklerini vurgulayan Doğan, şu bilgileri verdi:

"Şu anda ihracat konusunda en başarılı olduğumuz ülkeler, komşularımız İran, Irak, Suriye, Afrika ülkeleri ile başta Almanya olmak üzere Avrupa. Yaklaşık 52 ülkeye ihracat yapıyoruz. Doğtaş, devletin vermiş olduğu Türk Kalite Belgesi'ne sahip bir kuruluş. Türkiye'de 60 firma bu belgeye sahip, sektörümüzde de 3 firma. Bu belgenin de bize sağladığı avantajla, yatırımlarımızı devletimizin de desteğiyle sürdürüyoruz. Devletin bize verdiği süre 10 yıl, bunun 2 yılını tamamladık. Hedefimiz Doğtaş'ı dünya markası yapıp, dünyanın her yerinde aranan, bilinen diğer markalarla rekabet edebilir hale getirmek. Mobilyada güçlü olan İtalya'ya satış yapıyoruz, 2010 yılında Çin'deki fuara katılıp, oranın pazarına da girmek istiyoruz. Çin'e mobilya satmak istiyoruz."

İsmail Doğan, 2010 yılı ile ilgili bütçe çalışmalarının sürdüğünü belirterek, iç pazarda yüzde 20, dış pazarda yüzde 30'luk büyüme öngördüklerini dile getirdi.

Teknolojik ve kapasite arttırımı için de çalıştıklarını kaydeden Doğan, önümüzdeki yıl 15 milyon dolarlık yatırım planladıklarını, bunun da ilave istihdam sağlayacağını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön