26 / 04 / 2024

kobilerin kullandığı krediler 2021

kobilerin kullandığı krediler 2021

Türkiye Bankalar Birliği'nin araştırmasına göre, Mart 2021 itibarıyla KOBİ kredileri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29 artarken, KOBİ'lere kullandırılan nakdi krediler 879 milyar TL'ye ulaştı.

Emlak Konut GYO 400 milyon TL kredi kullandı! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından kredi kullanıldığı açıklandı. İşte Emlak Konut GYO'nun kredi olarak kullandığı o rakam ve ayrıntılar...

Emlak Konut GYO 700 milyon lira kredi kullandı! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kredi kullandığını duyurdu. İşte o rakam ve ayrıntılar...

Bilerek ya da bilmeyerek banka hesabını başkasına kullandıranlar dikkat!

Banka hesabını başkasına kullandıranlar, bu ilişkiden komisyon elde edenler suç işliyor. Peki tespit edilmesi halinde nasıl bir süreç izleniyor?

Çay, şeker, un derken Türkiye'de herkesin kullandığı bir ürüne büyük zam geldi! Evinizi doldurun

Türkiye'de son dönemde gıda ürünlerin yapılan zamların ardı arkası kesilmezken, hemen hemen herkesin kullandığı bir ürüne daha zam geldi.

Dikkat ticari kredi komisyonlarına sınırlama getirildi! Karar Resmi Gazete'de

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tebliğiyle ticari kredi kullandırım ücretlerine sınırlama getirildi. Böylece Kredi kullandırım ücretleri rotatif krediler dışında kullandırılan kredinin yüzde 1,10’unu geçmeyecek. Karar Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakan müjdeyi verdi! %13,5’den kredi kullandırılacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bugünkü politika faizi olan yüzde 13,5 üzerinden balıkçı kardeşlerimize Ziraat Banka'mız bir işletme kredisi kullandıracaktır, buna da bugünden itibaren başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Promosyon alamayan emekliler bunu mutlaka yapın!

Promosyon kampanyalarını Eylül sonuna kadar uzatan bankalar promosyonda her gün  yeni bir zirve açıklarken bazı emekliler, kullandıkları krediler yüzünden bu furyanın dışında kalıyor. Peki promosyon almanın yolu ne? Bankalar mı haklı emekliler mi?

Konutlarda Isı Yalıtım Projesi devreye alındı! 50 bin liraya kadar 0,99 faiz oranlı kredi müjdesi!

Konut başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranlı finansman imkanının sağlandığı  'Konutlarda Isı Yalıtım Projesi' devreye alındı. Söz konusu krediler Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından kullandırılacak...

BDDK’nin kararı bankaları nasıl etkiledi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi?

Belirli bir tutardan fazla nakit dövizi olan şirketlerin yeni TL krediye erişimini engelleyen BDDK kararından nasıl etkilendi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi? İşte detaylar...

Emlak Konut GYO 250 milyon Türk Lirası kredi kullandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 250 milyon Türk Lirası tutarında kredi kullandı.

Emlak Konut GYO 155 milyon TL refinansman kredisi kullandı! 

Emlak Konut GYO tarafından borçlanma kredisi kullandı. Bu kredinin tutarı 155 milyon Türk Lirası olarak açıklandı.

Emlak Konut GYO 430 milyon TL kredi kullandı!

Emlak Konut GYO, 1 yıl vadeli 430 milyon TL tutarında kredi kullandı.

Emlak Konut GYO 400 milyon TL kredi kullandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 400 milyon TL kredi kullandı.

kobilerin kullandığı krediler 2021 Haberi

kobilerin kullandığı krediler 2021

Mart 2021 itibarıyla Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından hazırlanan "Bankaların KOBİ Kredileri Araştırma Raporu" yayınlandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu çalışma, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayınlanan mevduat bankaları, kalkınma ve yatırım ve katılım bankaları verilerine dayanılarak hazırlanmıştır.

2020'NİN AYNI DÖNEMİNE GÖRE YÜZDE 29 BÜYÜDÜ

KOBİ kredileri Mart 2021 itibarıyla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29 büyüdü. Toplam KOBİ müşteri sayısı 2020'nin başından bu yana hızla artarak 4,9 milyona ulaştı.

KOBİ’ler tarafından kullanılan nakdi krediler 879 milyar TL'ye ulaştı. Ortalama kredi büyüklüğü tüm KOBİ'lerde 177 bin TL, mikro işletmelerde 66 bin TL, küçük işletmelerde 458 bin TL ve orta ölçekli işletmelerde 1,7 milyon TL oldu.

KOBİ kredilerinde takipteki kredilerin toplam kredilere oranı yüzde 6,2 olarak kaydedildi. Söz konusu oran mikro işletmelerde...