27 / 04 / 2024

kocaeli cami restorasyonu

kocaeli cami restorasyonu

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

Kocaeli Yeni Cuma Camii restore edilecek!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Yeni Cuma Camii'ni (Pertev Paşa Camii) restore ettirecek. 2 yıl çalışmaların süreceği caminin yapım ihalesi gerçekleşti.

Kocaeli'de tarihi camiler restore ediliyor!

Vakfılar Genel Müdürlüğü Kocaeli’de Hacı Ayvaz, Baç, Sarıkım ve Karabili camilerinin restorasyon çalışması için projeleri tamamladı ve ihale sürecine girdi.

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.

TOKİ Kocaeli İzmit 535 konut ihalesi yarın!

Kocaeli İli İzmit İlçesi Sekbanlı-Sepetçi Proje Alanı 1. Bölge 535 Konut + 1 er Adet Ticaret Merkezi ve Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Kocaeli 747 konut ihalesi yarın!

Kocaeli İli İzmit İlçesi Sekbanlı-Sepetçi Proje Alanı 2. Bölge 747 Konut + 1 er Adet Ticaret Merkezi ve Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Yalova'daki Gazi Minareli Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

Kocaeli Çınarlı'da eski cami avlusuna kütüphane yapılıyor!

Kocaeli'nin Çınarlı bölgesinde prefabrik mescidin sökülmesinin ardından avluda yapılan kütüphanenin yapımı hızlandı.

Kocaeli Kirazpınar 577 konut ihalesi yarın!

Kocaeli Gebze Kirazpınar Mahallesi 577 Adet Konut, 16 Adet Dükkan Ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Kocaeli Kartepe İstasyon Cami tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe İstasyon Cami'nin inşaatını tamamlıyor.

Kocaeli Nene Hatun Cami yenilendi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Nene Hatun Cami'yi yeniledi.

Ordu Gülyalı Merkez Cami açıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Ordu Gülyalı Merkez Cami hizmete açıldı

Aydın'daki Ahmet Gazi Cami restorasyonu tam gaz!

Aydın Çine'de bulunan Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Çorum Kellegöz Cami restorasyonu tam gaz! 

Çorum’daki vakıf eserleri arasında yer alan Kellegöz Cami’ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. 

Şanlıurfa Döşeme Cami restorasyonu tam gaz! 

Şanlıurfa’da Döşeme Camisi’nde 2015’ten bu yana süren restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe restorasyonu bitti. Caminin çevre düzenlemesi de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 

Kocaeli Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

kocaeli cami restorasyonu Haberi

kocaeli cami restorasyonu

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ne bağlı Ağaçağıl Köyü’nde, Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Caminin restorasyonu tamamlandı.

MaviKocaeli'de yer alan habere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve beraberindekiler restorasyon çalışmaları tamamlanan Ağaçağıl Camisi'nin açılışına katıldı. Yaklaşık 700 yıllık olduğu tahmin edilen caminin açılış töreninde konuşan Karaosmanoğlu, Akçakoca'nın kendilerine burayı vatan kıldığını dile getirerek, "Sonra gelenler de imar ettiler. Türkmen kardeşlerimizden Allah razı olsun, buraları imar ettiler. Buralarda güzel eserler bıraktılar. Osmanlı'nın ilk dönemlerinde yapılan eserlerden birisi. Bunu canlandırmak bize düşer, dedelerimizin torunlarıysak bunu bekletmeyelim diye düşündük,"...