20 / 04 / 2024

Kocaeli Cedit dönüşüm

Kocaeli Cedit dönüşüm

İzmit'te geniş kapsamlı ilk kentsel dönüşüm yapılacak olan Cedit mahallesinde, zemin etüt çalışması başlatıldı. İzmit Belediyesi'nin kontrolündeki çalışmaların kentsel dönüşüm projesinin uygulanmasında önemli rol oynayacağı bildirildi.

Kocaeli Cedit'te dönüşüm hızlanacak!

İzmit’te geniş kapsamlı olarak ilk kez Cedit Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak. Bölgede 522 adet bina, 1145 adet bağımsız bölüm ve 408 adet parsel bulunuyor.

Kocaeli Cedit'te dönüşüm başladı!

Kocaeli Cedit'te mahalle inceleme gezisi gerçekleştirilen Nevzat Doğan, "Cedit Mahallesi'nde vatandaşların istek ve arzuları doğrultusunda kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüreceğiz" dedi.

Kocaeli’de kentsel dönüşüm hamlesi devam ediyor

Kocaeli'yi depreme hazır hale getirmek maksadı ile başlatılan "Dirençli Şehir Kocaeli" projesi doğrultusunda 5 ilçede başlayan kentsel dönüşüm hamlesi devam ederken İzmit Cedit Mahallesi’nde binalar yükselmeye başladı, kira yardımı da yükseltildi.

Kocaeli yerinde dönüşüm için uygun değil: Alan bazlı dönüşüm şart!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, Kocaeli'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve Kocaeli'de dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini açıkladı. 

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kocaeli'de Cedit dönüşüm projesi ihalesi yapıldı!

Kocaeli'nin en büyük dönüşüm projesi olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale yapıldı.  368 milyon 28 bin TL ile en düşük teklifi veren  Ali Acar İnşaat ihaleyi kazandı. 

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cedit kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor. Genel Sekreter Yardımcı Sadık Uysal ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Kocaeli Cedit'te kentsel dönüşüm için yüzde 95 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yüzde 95 uzlaşma oranı sağlandı. 

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm projesi için 21 firma yarıştı!

Kocaeli Cedit'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için yıkım ihalesi gerçekleşti. İhalede 21 firma yarıştı.

Kocaeli Deniz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

Kocaeli'nin Derince ilçesine bağlı, Deniz Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 90 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Cedit'te hayata geçecek kentsel dönüşüm projesinde yüzde 90'ı aşan uzlaşma sağlandı.

Kocaeli Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kocaeli'ye bağlı Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 4 katlı binanın yıkımı gerçekleşti.

Kocaeli Cedit dönüşüm Haberi

Kocaeli Cedit dönüşüm

İzmit'te geniş kapsamlı ilk kentsel dönüşüm yapılacak olan Cedit mahallesinde, zemin etüt çalışması başlatıldı. Bakanlar Kurulu kararı ile geçtiğimiz yıl riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm yapılacak olan yaklaşık 126 dönümlük alanda halen hak sahipliği tespiti, gayrimenkul değerleme ve analiz çalışmaları devam ediyor. Bölgede, İzmit Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından da zemin etüt çalışmalarına da başlandı. Kentsel dönüşüm çalışmalarına altlık teşkil edecek olan zemin etüt raporu ile ilgili arazi çalışmalarının birkaç ay içinde tamamlanması planlanıyor. İzmit Belediyesi'nin kontrolündeki çalışmaların kentsel dönüşüm projesinin uygulanmasında önemli rol oynayacağı...