25 / 04 / 2024

Kocaeli Cedit'te dönüşüm hızlanacak!

Kocaeli Cedit'te dönüşüm hızlanacak!

İzmit’te geniş kapsamlı olarak ilk kez Cedit Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak. Bölgede 522 adet bina, 1145 adet bağımsız bölüm ve 408 adet parsel bulunuyor.




İzmit’te geniş kapsamlı olarak ilk kez Cedit Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak.


Bilindiği gibi bir süre önce Bakanlar Kurulu tarafından Cedit Mahallesi’nde 126221 metrekarelik alan riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm çalışması yapılması kararlaştırılmıştı. İzmit Belediyesi, Bakanlar Kurulu’nun kararının ardından bölgede çalışmalar başlatmıştı. Yaklaşık 126 dönümlük alanı kapsayan, içinden dere yatağı geçen, oldukça eğimli, heyelan riski taşıyan, çarpık kentleşmenin olduğu bölgede 522 adet bina, 1145 adet bağımsız bölüm ve 408 adet parsel bulunduğu, çalışmadan yaklaşık  4580 kişinin etkileneceği kaydedildi.

 
ANALİZ 4 AY SÜRECEK

Cedit’te vatandaşlara el ilanıyla bilgilendirme yapılmaya başlandı. Belediye yetkilileri, kapı kapı dolaşarak kentsel dönüşümden etkilenecek vatandaşlara ön bilgilendirmede bulunuyor. Yetkililer, Cedit’teki hak sahipliği tespiti ve analiz çalışmalarının yaklaşık 4 ay süreceğini bu sürenin sonunda hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine başlanacağını ifade ederek, “Bütün çalışmalarımız şeffaf bir şekilde halkımızın gözü önünde olacaktır. Vatandaşlar kafalarına takılan her türlü soruya mahalledeki kentsel dönüşüm irtibat bürosundan ya da  İmar Müdürlüğümüzden cevap bulabilirler” dedi. 



Manşet Kocaeli


Geri Dön