29 / 03 / 2024

kocaeli cedit kentsel dönüşüm

kocaeli cedit kentsel dönüşüm

Kocaeli Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm dahilinde yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kocaeli'de Cedit dönüşüm projesi ihalesi yapıldı!

Kocaeli'nin en büyük dönüşüm projesi olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale yapıldı.  368 milyon 28 bin TL ile en düşük teklifi veren  Ali Acar İnşaat ihaleyi kazandı. 

Kocaeli Cedit'te dönüşüm hızlanacak!

İzmit’te geniş kapsamlı olarak ilk kez Cedit Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak. Bölgede 522 adet bina, 1145 adet bağımsız bölüm ve 408 adet parsel bulunuyor.

İzmit Cedit Mahallesi riskli alan ilan edildi!

Kocaeli İzmit ilçesine bağlı Cedit Mahallesi'nde 126 bin 221 metrekare alan riskli alan olarak ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Kocaeli’de kentsel dönüşüm hamlesi devam ediyor

Kocaeli'yi depreme hazır hale getirmek maksadı ile başlatılan "Dirençli Şehir Kocaeli" projesi doğrultusunda 5 ilçede başlayan kentsel dönüşüm hamlesi devam ederken İzmit Cedit Mahallesi’nde binalar yükselmeye başladı, kira yardımı da yükseltildi.

Kocaeli yerinde dönüşüm için uygun değil: Alan bazlı dönüşüm şart!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, Kocaeli'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve Kocaeli'de dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini açıkladı. 

Kocaeli’nden kentsel dönüşüm atağı! İhale TOKİ tarafından yapılacak!

Kocaeli Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra sosyal medyası hesabından bir açıklama yaptı. Aygün, Derince ilçesine bağlı Deniz Mahallesi’nin ihalesinin TOKİ tarafından yapılacağını paylaştı.

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Kocaeli Başiskele'de satılık 4 arsa!

Başiskele Kentsel Dönüşüm İnş.San.ve Tic. A.Ş. Kocaeli Başiskele'de yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı.

Kocaeli Başiskele'de 1.295 metrekarelik sanayi arsası satılıyor! 

Başiskele Kentsel Dönüşüm İnş. San. ve Tic. A.Ş., Kocaeli ili, Başiskele ilçesi, Kullar Mevkii, Yaylacık Mahallesi'nde yer alan sanayi arsasını satıyor. İşte ayrıntılar...

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kocaeli'de 489 bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin derinden etkilediği Kocaeli'de kentsel dönüşüm kapsamında 489 bina yıkıldı...

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

kocaeli cedit kentsel dönüşüm Haberi

kocaeli cedit kentsel dönüşüm

Kocaeli’ ye bağlı Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde kapsamında depreme karşı güçsüz evlerin yıkımına başlıyor. Enkocaeli'nde geçen haber göre; kentsel dönüşüme giren Cedit Mahallesi sakinleri evlerinden ayrılarak yeni konutlarına taşınıyor. Bir taraftan yeni evine kavuşma heyecanı yaşayan ev sahipleri ayrıldıkları için bir hayli üzülüyor. Mahallede uzun zamandır yaşayan Selma Arslan Cedit' te geçirdiği günleri anlattı.

Özel gereksinimli oğluyla birlikte yaşayan Selma Arslan eski konutlarında yaşadıkları güçlükleri anlatırken bu süreçte Büyükşehir Belediyesi'nin yanlarında olduğunu söyledi. Selma Arslan, ‘’Tekrar eski mahalleme, komşularıma kavuşmayı iple çekiyorum. Yeni evimizde ilk misafirim Tahir başkanım olsun isterim. Bir çayımızı içsin isterim’’ diye konuştu.

''Cedit’in kentsel dönüşüme ihtiyacı vardı''

Çocukluğundan beri Cedit' te yaşadığını belirten  Arslan, “Eşim Murat Arslan, 15 yıl önce vefat etti. 2 çocuğumla burada hayat mücadelesi...