20 / 04 / 2024

Kocaeli Çınarlı camii

Kocaeli Çınarlı camii

Kocaeli'nin Çınarlı bölgesinde prefabrik mescidin sökülmesinin ardından avluda yapılan kütüphanenin yapımı hızlandı.

Kocaeli Mamuriye Camii’nin temeli atıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde zarar gören ve zamanla kullanılmaz duruma gelen Kocaeli Mamuriye Camii’nin temelleri dualarla atıldı

Kocaeli Çınarlı'da eski cami avlusuna kütüphane yapılıyor!

Kocaeli'nin Çınarlı bölgesinde prefabrik mescidin sökülmesinin ardından avluda yapılan kütüphanenin yapımı hızlandı.

Kocaeli'de 6 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Kocaeli İli, Derince İlçesi, Çınarlı Mahallesi'nde yer alan akaryakıt istasyonu vasıflı gayrimenkul 6 milyon 115 bin 456 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Çınarlıkent Konutları 3. etapta hayat başladı!

Kocaeli Derince'de hayata geçirilen Çınarlıkent Konutları 3. etapta hayat başladı...

Mimar Sinan'ın Kocaeli'deki 438 yıllık eseri yenileniyor!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 1579 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan 438 yıllık Pertev Mehmet Paşa Camii, 3 yıl sürecek kapsamlı bir restorasyona girdi.

Derince Çınarlıkent 3. etapta teslimler başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut tarafından inşaatı tamamlanan Derince Çınarlıkent 3. etap projesinde teslimler başladı. Konutlar 4 blok,166 daire ve 3 işyerinden oluşuyor.

Tarihi Tepecik Camii yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele’deki Tarihi Tepecik Camii restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kocaeli Çınarlıkent Konutları teslim edildi!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince'deki Çınarlıkent projesinin birinci ve ikinci etap hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti

Derince Çınarlıkent Konutları'ndan anahtarlar teslim edildi!

Kocaeli'de hayata geçirilen Kent Konut Derince Çınarlıkent projesindeki birinci ve ikinci etap ev sahiplerine teslim edildi. Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gerçekleşen törene katıldı.

Kocaeli Yeni Cuma Camii restore edilecek!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Yeni Cuma Camii'ni (Pertev Paşa Camii) restore ettirecek. 2 yıl çalışmaların süreceği caminin yapım ihalesi gerçekleşti.

Derince Çınarlıkent Konutları’nda son etabın satışı başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut tarafından Derince’nin Çınarlı Mahallesi’nde inşa edilen Çınarlıkent Konutları projesinin son etabının satışı bugün başladı.

Derince Çınarlıkent Konutları’nın son etabı satışa çıkıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut tarafından Derince’nin Çınarlı Mahallesi’nde inşa edilen Çınarlıkent Konutları projesinin son etabı da satışa çıkıyor.

Kocaeli'deki Tarihi Tepecik Camii restore ediliyor!

Kentteki tarihi dokuya sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçmişle bugünü bir araya getiren tarihi yapıları yeniliyor.

Kocaeli Çınarlı camii Haberi

Kocaeli Çınarlı camii

Geçtiğimiz günlerde prefabrik mescidin sökülmesinin ardından avluda yapılan kütüphanenin yapımı hızla sürüyor.

Özgür Kocaeli'den Muharrem Şenol'un haberine göre; Baç Çınarlı Camii yıkılmadan önce yanına, 2017'de prefabrik mescit inşa edilmişti. Prefabrike mescit içerisinde 2 yıldan fazla zamandır ibadet edildi.

Kaldırılan prefabrik mescidin yer aldığı yerin alt katına şadırvan ve tuvaletler yapılacak. Abdest alınan yere de SEDAŞ tarafından trafo konulacak. Bu alanda bir de su çeşmesi yapılacak, cenaze namazı kılma alanı yer alacak.

Alan üzerinde ayrıca kütüphane de yapılacak. Kütüphanenin taş duvarları yükseliyor. Vakıar Genel Müdürlüğü İstanbul Vakıar Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi kapsamında inşa edilen Baç Çınarlı Camii’nin inşaatı 11 Ekim 2018 tarihinde...