25 / 04 / 2024

kocaeli mayıs ihracat rakamları

kocaeli mayıs ihracat rakamları

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre Türk imalat sanayisinin yüzde 13'ünü barındıran Kocaeli, yılın ilk 5 ayında 5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.

İnşaat malzemesi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi. 

TÜİK mayıs 2023 dış ticaret endekslerini açıkladı! İhracat birim endeksi yüzde 1.2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, ihracat birim değer endeksi Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 13 azaldı.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, resmen tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı. İşte Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen o bilgiler...

Otomotiv sektöründe en yüksek mayıs ayı ihracatı! 

Türkiye otomotiv endüstrisi, Mayıs ayında gerçekleştirdiği 3 milyar dolarlık dış satımla bugüne kadar kaydedilen en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı. İşte o rakamlar...

Mayıs ayı ihracat rakamları belli oldu!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mayıs ayı dış ticaret rakamlarının ne kadar olduğunu açıkladı. İşte detaylar!

İhracatta 21,7 milyar dolarla en yüksek mayıs ayı rakamlarına ulaşıldı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı açıklamada mayıs ayı ihracatının yüzde 14,4 artışla 21,7 milyar dolar olduğunu belirtti, "Bu, tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracat değeridir." dedi.

Pirinç ambargo listesine girdi! Fiyatlar hızla yükselebilir! İşte A101, Migros, ŞOK 30 Mayıs 2022 fiyat listesi

Rusya, Tarım Bakanlığı'nın pirinç ihracatını 1 Temmuz itibarıyla yasaklamayı planladığı haberi ülke gündeminde büyük yankı uyandırdı. Peki Rusya pirinç ihracatını neden kısıtlıyor? Türkiye'de güncel pirinç fiyatları ne kadar? İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi...

TOKİ Kocaeli Dilovası orta gelir başvuruları 24 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kocaeli Dilovası orta gelir grubu projesi için başvurular 24 Mayıs'ta başlıyor.

TOKİ Kocaeli Dilovası alt gelir başvuruları 24 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kocaeli Dilovası alt gelir grubu projesi için başvurular 24 Mayıs'ta başlıyor.

İnşaat malzemeleri sanayi ihracatı Mayıs'ta yüzde 11,5 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Mayıs 2020 analizi açıklandı. 

Mayıs ihracatı yüzde 10,84 arttı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, mayıs ihracatının, Kovid-19 etkisiyle dış talep azalması ve resmi tatiller nedeniyle yıllık bazda düşmesine rağmen nisana göre yüzde 10,84 arttığını kaydetti.

kocaeli mayıs ihracat rakamları Haberi

kocaeli mayıs ihracat rakamları


Türk imalat sanayisinin yüzde 13'ünü barındıran Kocaeli, yılın ilk 5 ayında 5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye genel ihracatının ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artmasına rağmen, İstanbul ve Bursa'nın ardından üçüncü sırada yer alan Kocaeli'nin ihracatı ise aynı oranda azaldı.  


Söz konusu dönemde 5 milyar 76 milyon 465 bin dolarlık dış satım gerçekleştiren kent, Türkiye ihracatının yüzde 7,5'ini karşıladı.  


Kimya ve taşıt araçları yan sanayi sektörleri, 3 milyar 721 milyon 633 bin dolarla kentten yapılan ihracatın yüzde 73'ünü oluşturdu.   


Kent ihracatında ilk sırada yer alan kimya sektöründe 1 milyar 899 milyon 127 bin dolar, ikinci sırada yer alan taşıt araçları ve yan sanayi sektöründe de 1 milyar...